FLICKR
NJEGA STOPALA

3 jednostavna savjeta za ljetnu njegu stopala

Mnoge žene dolaskom ljeta susreću se s problemom ispucalih i suhih peta. Kako biste s tim lakše izašli na kraj, donosimo vam tri jednostavna savjeta koji će vam u tome pomoći.

1. Redovito ih ribajte

Prvi korak u postizanju savršenih, ili barem pristojnih, peta za ovo ljeto je – ribanje. Ispucale pete potrebno je dobro izribati kamenom za pete i skinuti višak odumrle kože.

To možete učiniti za vrijeme kupanja ili nakon kupanja, dok je koža još uvijek mekana. Drugi pak savjetuju kako je pete dobro ribati i dok su potpuno suhe, prije kupanja. Stoga odaberite način koji vam najbolje odgovara.

2. Namačite ih svaku večer

Kako biste ljeto izdržale bez prevelikih intervencija i grubih peta, jedno od pravila je da ih morate svakodnevno namakati u vodi.

Iskoristite slobodan trenutak na kraju radnog dana i napunite posudu vodom. Unutra možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, a sa strane obavezno pripremite ručnik i losion ili kremu.

3. Obilno ih mažite kremom

Nakon namakanja obavezno je mazanje i potom obuvanje pamučnih čarapa, kako bi efekt bio što bolji.

S obzirom na ljetno vrijeme i velike vrućine, teško ćete spavati u čarapama. Tome doskočite jednostavnim trikom i odrežite prste na čarapama tako da vam ostanu pokrivene samo pete.

Linker
14. kolovoz 2022 01:45