ILUSTRACIJA
TRIKOVI U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

3 biljke koje će smanjiti zračenje računala u uredu

Svakodnevnu izloženost raznim zaslonima: od mobitela, tableta, računala, laptopa, televizora pa do različitih reklama na javnim površinama – potrebno je neutralizirati kad god je to moguće.

Ono što je u vašoj moći i kako možete djelomično umanjiti svoju izloženost štetnim zračenjima je pomoću biljaka koje se njima “hrane” i upijaju ih poput spužve.

Donosimo vam tri biljke koje bi svaki radni prostor trebao imati pored računala.

1. Kaktus

Kaktus je vjerojatno najbolji odabir za uredski stol! Lako se uzgaja jer ne zahtjeva nikakve posebne uvjete. Veći kaktusi smanjuju koncentraciju organskih materija koje isparavaju i apsorbiraju štetno elektromagnetsko zračenje pa su zato najčešći ukras na radnome mjestu.

Foto: Priit Tammets/Flickr

2. Spatifilum

Ovaj cvijet poznat je po tome što se hrani štetnim zračenjem pa je idealno da ga smjestite kraj televizora ili računala. Također je jednostavan za održavanje – redovito zalijevanje i povremena dohrana tekućim gnojivom biti će dovoljna njega ove osebujne biljke koja ne voli puno svjetlosti.

Foto: Maja Dumat/Flickr

3. Aloe vera

Aloe vera upija elektromagnetsko zračenje televizora, monitora računala i mobilnih uređaja te je prekrasan ukras za svaki ured. Zalijeva se jednom tjedno i također joj ne odgovara izloženost izravnom sunncu. Kao i prethodne dvije biljke i nju karakterizira pristupačna cijena koju si svatko može priuštiti.

Foto: Robertivanc / Flickr

Linker
06. ožujak 2024 06:34