iulia.pironea /Flickr
ZA MENTALNO ZDRAVLJE

15 ideja kako smanjiti stres u životu

Neki češće, neki rijeđe – ali svi se katkad nađemo u izrazito stresnom periodu kada se sve čini neizvjesno i napeto. Pripremili smo vam 15 mogućnosti koje će vam pomoći u smanjenju stresa na dnevnoj bazi.

Mislite kako vam je za smanjenje stresa potrebno mnogo vremena ili novca – varate se. Bitne su sitnice! Pronađite onu koja će vama razbiti napetost u danu i omogućiti da se barem na trenutak opustite.

To možete učiniti na sljedeće načine:

1. Sve svoje brige zapišite u dnevnik. 2. Ogulite i pojedite naranču jer je dokazano kako miris citrusa smanjuje razinu stresa. 3. Čitajte knjigu šest minuta. 4. Družite se s prijateljima. 5. Dnevno provedite nekoliko minuta fokusirajući se samo na svoj dah i disanje. 6. Slušajte Mozarta. 7. Priuštite si masažu. 8. Čvrsto zagrlite… nekoga. 9. Nazovite svoju majku i razgovarajte s njom o svakodnevnici. 10. Pijte crni čaj i sok o naranče. Jedite tamnu čokoladu. 11. Ostavite mobitel na nekoliko sati. 12. Nasmiješite se potpunom neznancu. 13. Mislite pozitivno i uživajte u gromoglasnom smjehu kad god možete. 14. Pogledajte 3D snimke drveća (vidjet ćete o čemu pričamo!). 15. Odmorite se od društvenih mreža i provedite neko vrijeme sami sa sobom.

Linker
06. listopad 2022 03:06