RAZIGRANO PROLJEĆE

Slavni švedski brend potvrdio je još jednu dizajnersku suradnju, a vjerni kupci nadolazećeg će proljeća uživati u novoj kolekciji talijanske marke Marni koju je ekskluzivno za H&M kreirala Consuelo Castiglioni, osnivačica i kreativna direktorica Marnija. Proljetna kolekcija za žene i muškarce bit će dostupna od 8. ožujka 2012. u oko 260 prodavaonica širom svijeta, a obuhvaćat će odjeću i modne dodatke po H&M-ovim cijenama, što znači da će svi imati priliku ući u svijet robne marke Marni.

Inače prepoznatljivi po elegantnim printevima, krojevima i siluetama, iz primjera priloženih u promotivnom videu, vid­ljivo je da će kolekcija Marni za H&M odražavati svu slobodu i eksperimentiranje po kojima je marka poznata, s printovima u snažnim bojama namijenjenim da se nose zajedno u slojevima kako bi se istovremeno slagali i sukobljavali. Za žene boje su živopisne, a printovi drski, bilo da su inspirirani Afrikom ili jednostavnijim blokovima boja. Siluete su zaštitni znak robne marke Marni, sa suknjama na falde, haljinama, kratkim hlačama, žakard pletivom, a tkanine obuhvaćaju od svile do popelina. Zaokružujući cjelokupni izgled, kolekcija uključuje nakit, cipele, torbe i šalove.

­­

Za muškarce su boje i tkanine ublažene kako bi se postigao opušteni izgled glavnih muških odjevnih artikala robne marke Marni. Printovi su blaži, često kao podstava ili kao kontrastni detalj na majici, silueta daje moderan i opušten dojam klasičnim muškim komadima.

Kolekcija Marni najnovija je dizajnerska suradnja za H&M koji je dosada već surađivao s Karlom Lagerfeldom, Stellom McCartney, Comme des Garçons, Jimmyjem Chooom, Lanvinom i nedav­no Versaceom.

Linker
26. travanj 2024 23:18