UFC

White otkrio koja tri borca smatra najboljima svih vremena: ‘Usman im je jako blizu‘

Dana White

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Uvijek je zanimljivo čuti ovakve stavove od čovjeka koji je radio s gotovo svim najvećim borcima

Kroz UFC su prošli gotovo svi najbolji MMA borci u povijesti. Kažemo gotovo svi, jer s Fedorom Emelianenkom se ipak nisu uspjeli dogovoriti, dok još samo nekoliko velikih boraca, poput Mameda Khalidova, nikad nisu osjetili Octagon. Dakle, Dana White čovjek je koji je radio s većinom MMA legendi i koji je sve njih gledao na djelu, sjedeći odmah uz borilište.

Uvijek je onda zanimljivo čuti što takav netko kaže po pitanju toga tko su tri najbolja borca u povijesti. Tijekom gostovanja u Dave Portnoy showu Barstool Sportsa, zatražen je da nabroji upravo to, a može se reći kako odgovor nije iznenadio. No, njegov dodatak mnoge vjerojatno je.

"Tu svakako moram ići s Andersonom Silvom, Georgesom St-Pierreom i Jonom Jonesom. No, Usman je tu jako blizu njih", rekao je White.

Neki bi tu možda pronašli mjesta za Demetriousa Johnsona ili možda čak i gore spomenutog Fedora, ali zapravo ovaj trojac najčešće se i spominje kad god se pojave neke "G.O.A.T." rasprave.

Što se tiče Usmana, zapravo to također ne bi trebalo iznenaditi, gledajući kakav je njegov trenutni rezime. UFC prvak velter kategorije je na omjeru 15-0 otkako je postao članom UFC-a, a unutar njega je već i pet obrana titule prvaka. Toliko je dominantan da je neke od najvećih izazivača već savladao dva puta. I u idućoj borbi čeka ga čovjek kojeg je već savladao, Leon Edwardsa, no tu je borbu ipak odradio u vrijeme dok još nije imao titulu u svom vlasništvu.

Po pitanju Silve, St-Pierrea i Jonesa se stvarno ne treba puno toga objašnjavati, s tim da Jones ima priliku, barem po rezultatima, naći se sam na vrhu. Ako u teškoj kategoriji uspije napraviti ono što je među poluteškašima, nitko neće moći osporiti to da je on najbolji i najuspješniji MMA borac svih vremena. Ono što je radio izvan Octagona trebat će tada prepustiti svima na vlastiti sud. No, dug je i težak put do toga da možemo samo i razgovarati o tako nečemu.

Linker
18. travanj 2024 17:10