UFC

Vraća se Alexander Gustafsson? 'Imam još par dobrih godina'

Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith
 Erik SIMANDER / AFP
Alexander Gustafsson ima želju prekinuti svoju borilačku mirovinu i vratiti se borbama. Vjeruje kako je još uvijek dovoljno mlad za napraviti dobre stvari te kako prije svega mora poraditi na mentalnoj pripremi.

Alexander Gustafsson doživio je prvog dana lipnja prošle godine težak poraz od Anthonyja Smitha. U tom trenutku, pred njegovom domaćom publikom u Švedskoj, dogodio mu se klik u glavi. Nakon tri neuspjela napada na titulu prvaka, dva u borbama koje se smatraju najboljima u povijesti kategorije, takav poraz nije mu najbolje sjeo i ostavio je rukavice na podu kaveza.

Ipak, s vremenom se vratila želja za borbama i natjecanjem, posebno zbog toga što je "Mauler" i dalje u najboljim borilačkim godinama. Nešto o tome rekao je u razgovoru za MMA Junkie.

"Bit ću vam iskren. Imam 33 godine i osjećaj da je još nekoliko dobrih godina ispred mene. Ovog puta samo moram sve odraditi na pravi način. Namjeravao sam otići u Ameriku prije nego je sve ovo krenulo. Otići tamo i trenirati samo da mi se vrati taj osjećaj. Ne mogu još uvijek potvrditi kako je to upravo to i da se sigurno vraćam, ali osjećam se jako dobro dok treniram", otkrio je Gustafsson kako se trenutno osjeća, a onda se okrenuo onome što ga je navelo na umirovljenje:

"Sjećam se kako sam izgubio onaj osjećaj koji sam imao, onaj fokus i želju testirati se protiv boljih boraca od sebe. U ovom sportu godinu nisu presudan faktor. Bit je zabavljati se i napredovati. Moram se vratiti u duboke vode gdje ću se testirati protiv najboljih te svakom borbom i ja biti bolji."

Otkrio je kako je njegov pad došao prije svega zbog motivacije. Uvijek je bio spreman, ali jednostavno nije više osjećao onakvu želju kao na početku svoje karijere. Sad ipak vjeruje da se može vratiti na taj put, a naveo je i što je bitna stvar koju mora promijeniti.

"To je više neka mentalna stvar. Ja sam takav tip sportaša, volim biti kod kuće i volim biti blizu svoje obitelji. Osjećam se bolje kad živim između kuće i dvorane. Mi u dvorani imamo puno sjajnih boraca, no kad predugo treniraš s istom ekipom, kreneš ih predobro poznavati. Zbog toga želim otići trenirati u Ameriku. Želim se opet testirati kao nekada ranije. To je ono što me motivira. Ja sam uvijek bio u sjajnoj fizičkoj spremi i snažan, ono gdje je bio moj problem je u glavi", objasnio je.

Gustafsson je u svojoj MMA karijeri upisao 18 pobjeda i šest poraza, dok je kao UFC borac na 10-6.

Linker
24. lipanj 2024 14:11