UFC

Volkanovski uvjeren da je Holloway pobjegao: ‘On nikad nije ni bio ozlijeđen!‘

Alexander Volkanovski

 Alex Bierens de Haan/Getty images/Profimedia
Pokušao je Australac ‘bocnuti‘ svog bivšeg dvostrukog protivnika, no nismo sigurni da je uspio u tome

Samo dan nakon što je službeno dogovorena, borba Alexandra Volkanovskog i Maxa Hollowaya, planirana za UFC 272 priredbu je otkazana. Razlog je obnova Maxove ozljede pa je Volkanovski u Chan Sung Jungu dobio novog protivnika. Par tjedana kasnije, Max je otkrio kako se oporavio i zatražio je biti zamjenski borac za tu borbu.

Podosta bizarna situacija koja nam otkriva kako je UFC vjerojatno malo požurio s angažiranjem novog borca. Svoje mišljenje o tome svemu odlučio je iznijeti i prvak putem statusa na objavljenog na Twitteru.

"Max Holloway želi biti zamjenski borac za borbu u kojoj se originalno on trebao boriti. Dakle, drugim riječima, on nikad nije ni bio ozlijeđen. Nada se da se neće morati boriti protiv mene ili da ćemo se boriti kad se već pripremam za nekoga drugog... Ali hej, ako ne varaš ne možeš reći niti da pokušavaš... Ne!", napisao je Volkanovski na Twitteru.

Reakcije su bile zanimljive. Puno ljudi javilo se i napisalo mu kako je ovo samo loš pokušaj provokacije prema Maxu i njegovim fanovima, neki su čak okrenuli sve u drugu stranu pa su mu uputili "posprdne" komentare. Australski borac makedonskih korijena vjerojatno nije očekivao takav rezultat svog poteza.

Osim toga, izjava kako Max želi u borbu koju je otkazao zapravo nije točna. Nakon Maxove ozljede, Alexanderova borba prebačena je na termin pet tjedana kasnije, odnosno s 5. ožujka na 9. travnja. Max je otkazao borbu za ovaj prvi datum, a UFC jednostavno nije bio spreman čekati rasplet situacije s njegovom ozljedom pa su angažirali Chan Sung Junga.

Ako za nekog borca možemo tvrditi da se ne koristi prljavim potezima, to je svakako Max Holloway. I zbog toga ovaj pokušaj Volkanovskog i nije prošao onako kako se prvak sigurno nadao. Bolje neka se posveti pripremama za čovjeka koji će mu sigurno u Octagon donijeti puno izazova i prepreka. A onda nakon toga može krenuti ozbiljno razmišljati o Maxu. Nastup kao u njihovoj drugog borbi ovog bi puta mogao ne biti mu dovoljan za pobjedu.

Linker
29. svibanj 2024 08:04