UFC

(VIDEO) Zvijer koju trenutno nitko ne može zaustaviti: Pogledajte sve Islamove pobjede prekidom u UFC-u

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove lake kategorije postao je pravi stroj za pobjede prekidom

Uzmemo li UFC-ovu ‘‘P4P‘‘ rang ljestvicu kao relevantan pokazatelj, Islam Makhachev trenutno je najbolji borac na svijetu. Fantastični Dagestanac aktualni je prvak UFC-ove lake kategorije, ali i prvoplasirani borac na ‘‘P4P‘‘ ljestvici.

Makhachev s razlogom drži prvo mjesto te ljestvice. Neporažen je od desetog mjeseca 2015. godine, a nakon prvog i trenutno posljednjeg poraza, Islam je nanizao čak 13 uzastopnih pobjeda.

Često se Makhachevu spočitavalo da nije atraktivan borac i da mu nedostaju finiši u njegovom repertoaru, ali Makhachev posljednjih par godina u potpunosti stišava te kritike. Šest od posljednjih sedam pobjeda Makhachev je ostvario prekidom, a samo je Alexander Volkanovski u prvom međusobnom obračunu izdržao do samog kraja meča.

Borce poput Charlesa Oliveire, Dana Hookera, Bobbyja Greena, Drewa Dobera itd., Makhachev je lakoćom završavao. Uspio je Islam završiti i Alexandera Volkanovskog, ali u revanšu koji su odradili u desetom mjesecu prošle godine. Dagestanac je nokautirao Volkanovskog već u prvoj rundi borbe.

Proširimo li sliku i sagledamo li sve Islamove pobjede unutar UFC-a, doći ćemo do brojke od devet pobjeda prekidom. Šest protivnika Islam je prisilio na predaju, a trojicu je uspio nokautirati pod okriljem UFC-a.

Novu pobjedu Islam će tražiti ovaj vikend, u ranim nedjeljnim satima. Dustin Poirier bit će njegov protivnik, borac kojeg definitivno nije lako završiti. Još je teže ipak završiti Islama Makhacheva koji trenutno djeluje poput nezaustavljive zvijeri.

Ususret nadolazećem nastupu na UFC 302 eventu, predlažemo da pogledati kompilaciju svih njegovih finiša unutar UFC-a. Video je ispod ovog teksta!

Linker
16. lipanj 2024 19:53