UFC

(VIDEO) ‘Tragični pad Darrena Tilla‘: Pogledajte zanimljiv uradak o Darrenu Tillu i njegovom naglom padu

Darren Till

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Uskoro 30-godišnji britanski borac proživljava jako teške trenutke svoje karijere

Ogroman ‘‘hype‘‘ pratio je Darrena Tilla krajem 2017. i kroz 2018. godinu nakon što je prvo nokautirao Donalda Cerronea u prvoj rundi, a zatim u ‘‘šahovskom‘‘ nadmudrivanju porazio i Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona.

Michael Bisping taman je bio na odlasku iz sporta i UFC je trebao novu britansku zvijezdu. Till je djelovao kao šampionski materijal u velter kategoriji, a u devetom mjesecu 2018. godine dobio je priliku obračunati se s Tyronom Woodleyjem za titulu u velter kategoriji. Woodley je tada pokazao sve Tillove nedostatke i porazio ga je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Bilo je jasno da Till nije spreman postati prvakom, a pobjedama se nadao vratiti u Londonu 2019. godine.

Jorge Masvidal došao je na gostujući teren, a on i Till predvodili su taj event. Till je lijepo otvorio borbu i Masvidala je već u prvoj rundi bacio u nokdaun. ‘‘Gamebred‘‘ se samo dodatno nabrijao nakon toga i Tilla je brutalno nokautirao u drugoj rundi.

Darren je nakon toga prešao u srednje kategoriju gdje je tijesno porazio Kelvina Gasteluma. Nažalost po Tilla i sve njegove fanove, uslijedila su tri uzastopna poraza, od čega su dva došla prekidom. Robert Whittaker porazio ga je jednoglasnom odlukom u vrlo kompetitivnom meču, a Till je dugo gradio samopouzdanje na činjenici da je gotovo pa ravnopravno parirao tada drugom najboljem borcu u kategoriji.

Uslijedili su mečevi protiv Dereka Brunsona i Dricusa Du Plessia, a obojica su završili Tilla ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi. Till je nakon poraza od Dricusa najavio kako će mu trebati određena pauza, ali da se ne planira povući iz sporta.

‘‘Gorila‘‘ iz Liverpoola proslavila je 30. rođendan na Badnjak, a njegov ‘‘prime‘‘ tek bi trebao uslijediti. Često se govori da Tillu samo nedostaje samopouzdanje koje ga je nekoć krasilo, ali činjenica je i da njegove vještine nisu uopće napredovale već nekoliko godina. Till iz meča u meč pokazuje iste nedostatke, a neki segmenti poput obrane rušenja kao da mu postaju čak i lošiji nego prije.

Darren će se morati konsolidirati i dobrano napredovati ukoliko planira napraviti karijeru kakvu su mu predviđali. Preostaje nam vidjeti u kakvom će se izdanju vratiti, ali zasad preporučamo da pogledate zanimljiv videouradak na YouTube kanalu ‘‘The Fighting Business‘‘.

Oni su objavili video koji su nazvali ‘‘Tragični pad Darrena Tilla‘‘. Kroz točno osam minuta videa, sadržani su isječci koji pokrivaju Tillov uspon i sav ‘‘hype‘‘ koji ga je pratio pa sve do njegovog strmoglavog pada.

Nećemo vam previše otkrivati, najbolje je da sami pogledate ovaj zanimljiv uradak. Video je ispod teksta.

Linker
16. svibanj 2024 05:23