UFC

(VIDEO) Predsjednička kandidatkinja pomogla UFC prvakinji oko vize pa trenirala s njom

Weili Zhang i Tulsi Gabbard
 Instagram
UFC-ova prvakinja muha kategorije, Weili Zhang, ipak je riješila svoje probleme s dobivanjem američke vize te je uspjela biti gošća na UFC on ESPN 6 priredbi u Bostonu. U tome joj je pomogla američka predsjednička kandidatkinja Tulsi Gabbard, koja ju je došla upoznati te je sve završilo zajedničkim treningom s timom trenera Dukea Roufusa.

Weili Zhang prošlog je tjedna upala u velike probleme, kad je trebala krenuti na svoj prvi put u SAD otkako je postala UFC-ova prvakinja. No, Kineskinji je dva puta odbijena američka viza, drugi put samo nekoliko dana prije nego što je trebala na let. Srećom po nju, za njen problem čula je članica kongresa i predsjednička kandidatkinja s Havaja, Tulsi Gabbard. Ova američka političarka inače je fan MMA-a i pomogla je UFC-ovoj prvakinji da ipak dobije vizu i doputuje.

Zhang je došla kao gošća svojih poslodavaca na UFC on ESPN 6 priredbu u Boston, a tamo se pojavila i Gabbard s ciljem da se upoznaju. Osim klasičnog upoznavanja, 38-godišnja američka političarka odlučila je zajedno sa Zhang odraditi i jedan borilački trening. Kako iza sebe ima vojnu karijeru, Gabbard nije nikako početnica po pitanju borilačkih vještina, što je uostalom i sama UFC-ova prvakinja potvrdila putem objava na društvenim mrežama.

"Danas sam imala čast upoznati gospođu Tulsi Gabbard i trenirati s njom. Ona je vrlo kvalitetna borkinja. Odradile smo odličan trening uz trenera Dukea Roufusa i njegov tim. Sretna sam kad borilački sport može zbližavati ljude", napisala je Zhang uz objavu nekoliko fotografija s treninga.

Tulsi Gabbard inače je prva žena samoanskog porijekla u američkom kongresu, u koji je odabrana 2013. godine kao kandidatkinja demokratske stranke. Iza sebe ima povijest služenja u vojski te je time ujedno prva žena s vojnom pozadinom koja se kandidira za poziciju predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Ispod teksta možete pogledati dio treninga koji su Zhang i Gabbard zajedno odradile.

Linker
20. lipanj 2024 01:27