UFC

(VIDEO) Pojavila se snimka sparinga između Pereire i Stricklanda: Sean nikad oprezniji na sparingu

Sean Strickland (lijevo) i Alex Pereira (desno)

 Instagram (freak.mma)
Dvojica boraca koji su prošle godine bili rivali, sada su sparing partneri

Alex Pereira je nakon poraza od Israela Adesanye u četvrtom mjesecu ove godine odlučio napustiti srednju kategoriju i sada je posvećen onoj višoj, poluteškoj kategoriji. Time borci iz srednje kategorije višu nisu rivali Alexa Pereire i otvaraju se mogućnosti za neke nove zajedničke treninge i sparinge.

Sparing partnera među bivšim rivalima Pereira je pronašao u Seanu Stricklandu, borcu kojeg je brutalno nokautirao u sedmom mjesecu prošle godine. Pereira i Strickland tada su se borili za status sljedećeg izazivača u srednjoj kategoriji, a Strickland je završio nokautiran nakon nešto više od dvije i pol minute borbe.

Pereira je nakon toga uzeo i titulu prvaka u srednjoj kategoriji nokautiravši Israela Adesanyu, ali kao što smo već naveli, Pereira je u četvrtom mjesecu ove godine izgubio titulu porazom u novom meču protiv Adesanye.

Brazilca poluteškaški debi u UFC-u čeka 29. srpnja (sedmi mjesec), a protivnik će mu biti Jan Blachowicz. Pereira je trenutno u fazi priprema, a nedavno je otkrio kako će mu se Sean Strickland pridružiti na treninzima.

‘‘Zapravo vam sada dajem prijelomne vijesti. Sean Strickland sljedeći tjedan dolazi u Connecticut da sa mnom trenira za moju sljedeću borbu. Također ću učiti i engleski sa Seanom Stricklandom. On je pomalo lud, ali je jako dobar čovjek. Uvijek priča protiv nekih ljudi, ali mene jako poštuje‘‘, rekao je Pereira prije nešto više od tjedan dana gostujući u MMA Houru.

Nismo dugo morali čekati na prve snimke njihovog sparinga. Pereira je putem svojih društvenih mreža podijelio kraće isječke, a fanovima je vrlo interesantan Stricklandov pristup na sparingu.

Sean je poznat kao borac koji promovira ‘‘tvrde‘‘ i agresivne sparinge, ali tijekom sparinga s Pereirom djelovao je vrlo rezervirano i pažljivo. Nije se Strickland upuštao u ‘‘divlje‘‘ razmjene s Pereirom, a desnu ruku konstantno je držao uz bradu, jer je svjestan što Pereira može učiniti svojim lijevim krošeom.

Inače, Stricklanda također uskoro čeka meč i to prije nego Pereiru. Sean će 1. srpnja (sedmi mjesec) predvoditi UFC on ESPN 48 event, a protivnik će mu biti Abus Magomedov. Sparinzi s borcem poput Pereire sigurno će mu dobro doći uoči meča protiv Abusa.

Linker
09. svibanj 2024 22:32