UFC

(VIDEO) Pogledajte kako izgleda kad hrvati krenu Usman i Chandler

Kamaru Usman i Michael Chandler
 screenshot (Instagram)
Timski kolega jedan je od rijetkih koji UFC-ovom velter prvaku može parirati u hrvanju

Hrvanje Kamarua Usmana nešto je s čim se nije mogao nositi niti jedan UFC borac protiv kojeg je prvak velter kategorije to pokušao. A na tome je zasnivao taktiku protiv svih osim protiv Colbyja Covingtona, s kojim je većinu vremena odradio duel na nogama. Usman je eksplozivan, brz i snažan, uz također odličnu tehniku, znači ima sve potrebne karakteristike MMA hrvanja visoke razine.

No, zanimljivo je kako u Hard Knocks 365 dvorani ima jednog timskog kolegu koji se čak bori kategoriju ispod njega, no u hrvačkom sparingu većinom su ravnopravni. To je više puta otkrio i sam Kamaru, uz nekoliko snimljenih dokaza istog. Radi se o Michaelu Chandleru.

Chandler je borac koji se voli potući, što je pokazao i u svom prvom UFC nastupu, kad je nokautom savladao Dana Hookera, no mnogi nisu svjesni koliko on zapravo dobro hrva te kakve probleme može napraviti ako odabere taktiku za borbu koja se bazira upravo na tome.

Upravo zbog tog svog hrvanja, Chandler je pun samopouzdanja prozvao Khabiba Nurmagomedova, uvjeren da mu na tom polju može parirati, a iz priloženog možemo vidjeti kako temelje za takav stav svakako ima.

Chandler trenutno nema ugovorenu svoju iduću borbu, odnosno i on je žrtva raznih kombinacija i nedefinirane slike unutar lake kategorije. Usman je prije desetak dana uspješno obranio titulu prvaka velter kategorije i sad čeka svoj idući ispit. Već je u dvorani gdje veliki dio vremena provodi upravo u klinču s Chandlerom, borcem koji u UFC-u itekako ima puno toga za ponuditi. Ovo ovdje su samo jedni u nizu dokaza te tvrdnje.

Linker
05. svibanj 2024 06:01