UFC

(VIDEO) Pogledajte cijelu snimku sjajne borbe Valentine i Joanne

Shevhenko vs. Jedrzejczyk
 screenshot
Prije nego čemo narednog vikenda pogledati novu obranu titulu Valentine Shevchenko, UFC nas je odlučio počastiti borbom u kojoj je postala UFC prvakinja. Riječ je o prošlogodišnjem okršaju protiv Joanne Jedrzejczyk.

Nakon što je Nicco Montano oduzeta titule UFC prvakinje muha kategorije, borba za njenu nasljednicu održana je na UFC 231 priredbi u prosincu prošle godine. Valentina Shevchenko već od ranije bila je sigurna kandidatkinja, a UFC ju je onda upario s bivšom prvakinjom slamka kategorije, koju je već tijekom kickboxing karijere tri puta savladala. Naravno, riječ je o Joanni Jedrzejczyk, koja je vjerovala da u MMA može odgovoriti svojoj velikoj rivalki.

Njih dvije na kraju su odradile 25 minuta borbe, što možemo bez puno dvojbe nazvati tehnički najkvalitetnijom borbom u povijesti ženskog MMA-a. Valentina Shevchenko upisala je pobjedu osvojivši četiri runde po mišljenju sva tri suca i tako je postala druga prvakinja kategorije do 57.5 kilograma. Kako trenutno u kavezu izgleda, mnogi smatraju da je dugo nitko neće srušiti.

No, u subotu će u urugvajskom Montevideu svoju priliku imati djevojka koja ju je već savladala. Riječ je o Liz Carmouche, vrhunskoj grapplerici koja bi trebala testirati neke druge aspekte njene borbe. No, prije toga se svakako vrijedi prisjetiti koliko je dobra Valentina Shevchenko kad se nađe u jedne tehnički potkovanoj MMA borbi.

Linker
03. srpanj 2024 19:24