UFC

(VIDEO) ‘On poznaje samo napad, obrana ga ne zanima‘: Pogledajte posljednji trening Stricklanda i Pereire

Alex Pereira i Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Alex Pereira)
Dvojica nekadašnjih rivala proveli su dva tjedna trenirajući zajedno

Početkom šestog mjeseca Alex Pereira podijelio je zanimljivu informaciju. Donedavni prvak UFC-ove srednje kategorije otkrio je kako će mu se na treninzima pridružiti Sean Strickland i njih dvojica zajedno su se pripremali za svoje sljedeće nastupe.

Stricklanda novi nastup čeka 1. srpnja (sedmi mjesec), a protivnik će mu biti Abus Magomedov. Pereira će nastupiti krajem sedmog mjeseca (29.7.), a njegov protivnik bit će Jan Blachowicz. Kao što je već najavljeno, Pereira prelazi u polutešku kategoriju.

Mnogima je suradnja Stricklanda i Pereire zanimljiva jer su njih dvojica prošle godine bili rivali. Sean i Alex borili su se u sedmom mjesecu prošle godine za status sljedećeg izazivača, a Pereira je nokautirao Stricklanda već u prvoj rundi.

Nešto manje od godinu dana kasnije, Strickland i Pereira udružili su snage, a Pereira je nerijetko objavljivao i razne isječke s njihovih zajedničkih treninga. Tako je ‘‘Poatan‘‘ prije nekoliko dana podijelio video s posljednjeg zajedničkog treninga sa Stricklandom, a Sean je mnoge oduševio govorom u tom videu.

‘‘Svaki čovjek ima točku loma. To nije granica koju mi kao ljudska bića prepoznajemo. Ne možemo reći ‘Ovdje je naša granica‘. Naš mozak određuje tu granicu. Često tijekom treninga čujete glas u glavi koji vam govori: ‘30 sekundi je do kraja, ne moram se ustati, trening je ionako gotov‘. Svaki put kad pristanete poslušati taj glas, to spušta vašu granicu i lakše vas je slomiti. Svaki put kad odbijete poslušati taj glas, vaš mozak podiže vašu granicu. Uvijek želite podizati tu razinu. ‘‘, objasnio je Strickland svima okupljenima na treningu.

No, kako Sean proveo na treningu s Pereirom? Poznato je da Strickland preferira ‘‘tvrde‘‘, agresivne sparinge, ali takvi sparinzi jako su riskantni ako je s druge strane Alex Pereira. Stoga je ‘‘Schmo‘‘ odlučio intervjuirati Stricklanda nakon priprema s Pereirom, a Sean je opisao svoje iskustvo.

‘‘Samo napad, ništa obrana. Taj čovjek (Pereira) na sparinzima ima pristup: ‘Dopustit ću ti da me udariš, ali ja ću ti uzvratiti‘. On je jako dobar tip, ali zanima ga samo napad, obrana ne. On i Glover (Teixeira) jako su dobri tipovi. Ako niste znali, Glover je vam nekakav ‘zen‘ tip. U kući ima skulpturu Bude ili nečeg takvog, a i vrt mu je pun nekakvih ‘hipijevskih‘ gluposti. Ne pričam često o Brazilcima, ali svi oni su dobri tipovi. Alex ima dobar tim. On ima sve alate, samo ih mora dobro iskoristiti.‘‘, rekao je Strickland koji je očito zadovoljan suradnjom s Pereirom.

Inače, prije nekoliko dana društvenim mrežama se širila fotografija Seana Stricklanda u kimonu. Često Sean ističe kako ne preferira parteraške vještine, nego je isključivo zainteresiran za obračun u stojci koji naziva ‘‘Man danceom‘‘ (‘Ples za muškarce‘). Ono što je Stricklandu razvilo odbojnost prema BJJ vještinama, jest meč koji je odradio 2017. godine. Tada je Kamaru Usman dominantno porazio Seana Stricklanda, a presudne su bile hrvačke vještine Usmana.

‘‘Možda ovo ne znate, ali ja sam crni BJJ pojas. Međutim, ja sam se borio protiv Kamarua Usmana i pokušavao sam izvesti poluge i ‘trokut‘ gušenja, a on je udarao mojom glavom o pod. Nakon što sam to iskusio, otpisao sam kimono i rekao sam da nikada više neću to nositi.‘‘, rekao je Strickland u razgovoru sa ‘‘Schmo-om‘‘.

Intervjui ‘‘Schmoa‘‘ i Seana Stricklanda uvijek ponude neke urnebesne trenutke, a ništa drukčije nije bilo niti ovaj put. Strickland je otkrio tko je jedini tip s kojim se vjerojatno ne bi pristao potući na parkingu, a dotaknuo se i Marvina Vettorija kojeg je nazvao ‘‘glupim‘‘. Kompletan intervju Stricklanda i Schmoa pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
11. svibanj 2024 15:19