UFC

(VIDEO) Oliveira je djelovao nepobjedivo, a onda se pojavio Makhachev: UFC je objavio snimku te borbe

Charles Oliveira i Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvoboj za prvaka UFC-ove lake kategorije bio je jednosmjerna ulica, a smjer je diktirao Islam Makhachev

Najavljivao je Islam Makhachev da će lakoćom izdominirati Charlesa Oliveiru onda kad se obračunaju za UFC-ovu titulu u lakoj kategoriji, a upravo to je i učinio.

22. listopada (10. mjesec) 2022. godine svjedočili smo borbi između Makhacheva i Oliveire, a borba je potrajala nešto više od osam minuta. Dagestanac je dominirao od prve do posljednje sekunde i bez ikakvih problema porazio je Charlesa Oliveiru koji je bio u nizu od 11 uzastopnih pobjeda.

Brazilac je u meč ušao s nevjerojatnim nizom, ali i kao UFC-ov rekorder kad su u pitanju pobjede ‘‘submissionom‘‘. Čak 16 puta Oliveira je slavio na taj način, a pritom se isprofilirao kao jedan od najvećih majstora partera u povijesti organizacije.

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev najavljivali su da će Islam izdominirati Oliveiru čak i u tom segmentu, a ‘‘Do Bronx‘‘ je na kraju izgubio ‘‘submissionom‘‘. Istina da je u parteru završio uzdrman nakon desnog krošea Makhacheva, ali činjenica da je morao tapkati sigurno je dodatan udarac na njegov ego.

Oliveira se nada izboriti revanš tijekom ove godine, ali prije eventualnog revanša, Islam Makhachev branit će titulu protiv prvaka perolake kategorije, Alexandera Volkanovskog. Taj meč gledat ćemo 12. veljače (2. mjesec), a s obzirom da smo sve bliže toj borbi, UFC će sve više raditi na promociji.

Jedan od oblika njihove promocije jesu i snimke prijašnjih mečeva, a na svom YouTube kanalu objavili su snimku Islamove pobjede nad Oliveirom. Meč se nije održao tako davno, ali nije na odmet prisjetiti se besprijekornog nastupa sjajnog Dagestanca.

Snimka borbe nalazi se ispod teksta.

Linker
26. travanj 2024 07:01