UFC

(VIDEO) Od Abusa Magomedova do Raula Rosasa: Pogledajte najbolje debitantske UFC nastupe u 2022.

Raul Rosas vs. Jay Perrin

 Screenshot (youtube, Ufc)
Najbolja svjetska MMA organizacija iznjedrila je podosta sjajnih potencijala u prošloj kalendarskoj godini

2022. godina ponudila je podosta vrlo zanimljivih debitanata unutar UFC-a. Najjača svjetska MMA organizacija obogatila je svoj ‘‘bazen talenata‘‘, a neki od debitanata pokazuju potencijal za postati velikim zvijezdama.

To je nešto što UFC-u zapravo i treba, jer dojam je da kroz inaktivnost Conora McGregora, Jona Jonesa i Francisa Ngannoua, te nakon povlačenja Khabiba Nurmagomedova, UFC-u nedostaje velikih zvijezda unutar rostera.

Nerealno je očekivati da netko od nadolazećih boraca dogura do popularnosti jednog Conora McGregora, ali mladi borci poput mladog Raula Rosasa Jr.-a i Muhammada Mokaeva imaju potencijal za dogurati do samog vrha UFC-a. Hoće li imati i karizmu kojom će popularnost popratiti te rezultate, teško je prognozirati, jer radi se o vrlo mladim dečkima

Muhammad Mokaev 22-godišnji je britanski borac, ali korijene vuče iz Dagestana. Mokaev se nada postati najmlađim prvakom u povijesti UFC-a, a unutar 2022. godine stigao je debitirati i odraditi ukupno tri UFC nastupa.

Debi je upisao u trećem mjesecu na londonskom eventu, a samo 58 sekundi trebao je za pobjedu protiv Codyja Durdena. Nakon toga porazio je Charlesa Johnsona i Malcolma Gordona.

Raul Rosas Jr. također je borac s ambicijom da postane najmlađim prvakom u povijesti UFC-a. Jon Jones je rekorder, a titulu je osvojio kao 23-godišnjak (četiri mjeseca prije 24. rođendana). Rosas ima pregršt vremena za oboriti taj rekord. Mladi Meksikanac ugovor s UFC-om izborio je preko Contender Seriesa i to prije svog 18. rođendana. Napunio je Rosas 18 godina starosti prije svog UFC debija, a u prvom nastupu pod okriljem UFC-a lakoćom je porazio Jayja Perrina. Dvije minute i 44 sekunde bile su mu dovoljne da Jayja Perrina prisili na predaju.

Abus Magomedov, Jack Della Maddalena, Chidi Njokuani, samo su neka od imena koja su upisala nevjerojatno impresivne debije u protekloj 2022. godini. UFC je složio kompilaciju najboljih finiša od strane prošlogodišnjih debitanata, a radi se o gotovo šest i pol minuta vrlo zanimljive kompilacije.

Video je ispod teksta, a vama toplo preporučamo da se prisjetite svih tih impresivnih debija.

Linker
01. svibanj 2024 12:14