UFC

(VIDEO) Legendarna borba i prvi UFC poraz Conora McGregora! Prisjetimo se velike večeri Natea Diaza!

McGregor vs. Diaz
 screenshot
UFC 241 donijet će prvi nastup Natea Diaz u Octagonu nakon tri godine, odnosno nakon revanša protiv Conora McGregora. Te borbe protiv Irca donijele su mu zaradu karijere i vrhunac popularnosti, ali i velika potraživanja zbog kojih se nije borio toliko dugo. Ovim putem prisjetit ćemo se prve borbe u kojoj je šokirao MMA javnost pobjedom prekidom u drugoj rundi.

Jednog dana kad se budu pisale povijesne MMA knjige, UFC 196 priredba iz ožujka 2016. godine bit će spomenuta minimalno zadebljanim slovima. Sva priča oko iste je već impresivna, a sam epilog je jedan od ključnih trenutaka u povijesti ovog sporta. A sve je krenulo s ozljedom jednog borca, tada aktualnog UFC prvaka lake kategorije.

Naravno, riječ je o Rafaelu Dos Anjosu, koji je samo 12 dana prije borbe protiv Conora McGregora bio prisiljen otkazati istu zbog ozljede. Zamjensko mjesto ponuđeno je Joseu Aldu, no on nije bio spreman prihvatiti revanš uz tako malo vremena za pripremu, kao i Frankieju Edgara koji nije mogao zbog ozljede. UFC je onda odabrao opciju koja bi mogla barem dobro prodati event. Nazvali su Natea Diaza i to dok je bio na odmoru s prijateljima na jahti. S telefonom u jednoj, a časom nekog koktela u drugoj ruci, mlađi brat Diaz prihvatio je borbu. S druge strane, McGregor također nije dugo razmišljao, čak mu nije smetalo niti to što Diaz nije u stanju skinuti kilograme i što moraju prijeći u velter kategoriju.

Sam uvod u borbu bio je sjajan. Tih desetak dana donijelo je dovoljno "trash talka" da bi se sve kvalitetno zakuhalo, a onda je napokon došao dan kad su ova dvojica trebali ući u kavez. Gledajući da je odradio pripreme za borbu protiv kompletnog borca i da je bio u nizu od 15 pobjede, Conor McGregor bio je ogroman favorit. No, ovo je sport koji piše lude priče.

Nakon akcije prepune prve runde, u kojoj je McGregor pred sam kraj prezentirao dominaciju, uslijedila je povijesna druga runda. I nju je Irac bolje otvorio, sjajno je pogađao i otvorio je posjekotinu na Diazovom licu. Nate unatoč tome nije stajao, nastavio se kretati prema naprijed i sredinom runde je počeo pogađati Conora udarcima koji su ga ozbiljno uzdrmali. Conor se ipak vratio, uzvratio je svojom serijom, no tog dana nije postojalo ono što može srušiti Natea. Novim udarcima naveo je Conora da krene na rušenje, a to je završilo tako da je Diaz završio u gornjoj poziciji. Ipak, s nje se prebacio na leđa, zatvorio gušenje, a Conor McGregor je tapkao. Bio je to trenutak koji će vječno ostati u pamćenju MMA fanova.

UFC je počastio HD snimkom cijele legendarne borbe. Pogledajte ju!

Linker
22. travanj 2024 17:31