UFC

(VIDEO) Gotovo sva sučeljavanja ponudila tenzije, Belal Muhammad poručio: ‘Engleska će opet izgubiti!‘

UFC 304 - ceremonijalno vaganje

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sinoć je održano ceremonijalno vaganje i posljednja sučeljavanja boraca uoči današnjeg UFC 304 eventa

Ranije jučer akteri UFC 304 eventa odradili su službeno vaganje. Svi osim Jakea Hadleyja uspjeli su skinuti kilažu i pojaviti se ispod gornjih granica svoje težinske kategorije. Engleski borac bantam kategorije na vagu je stao teživši jedan ‘‘pound‘‘ (450 grama) iznad limita i 20 posto njegovog honorara pripast će protivniku Caolanu Loughranu.

Sjajna je vijest da nije bilo problema u dvama mečevima za pojaseve. Leon Edwards i Belal Muhammad uspješno su skinuli kilažu za velter kategoriju, a s obzirom da se radi o dvojici velikih profesionalaca, ništa manje od lakoćom odrađenog posla nismo ni očekivali.

Tom Aspinall i Curtis Blaydes također su profesionalno odradili svoju dužnost, a zanimljivo je kako je Aspinall značajno spustio kilažu u odnosu na svoj prošli nastup. Uoči meča protiv Sergeija Pavlovicha, Aspinall je težio 118,7 kg, a jučer je vaga pokazala 113,85 kg. Naravno, treba uzeti u obzir da je meč protiv Pavlovicha prihvatio na ‘‘short notice‘‘ i nije prošao kompletan trening kamp kao u ovom slučaju. Njegov protivnik Curtis Blaydes nešto je teži sa svojih 116,12 kilograma. Pobjednik dvoboja držat će status privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije.

Nekoliko sati nakon službenog vaganja, na red je došlo ceremonijalno vaganje. Posljednja je to dužnost aktera priredbe uoči nastupa unutar kaveza. Borci stupaju na pozornicu, staju na vagu pred mnoštvom publike i medija, a zatim uslijede završna sučeljavanja s protivnicima.

Zanimljivo je kako su gotova sva sinoćnja sučeljavanja ponudila određenu napetost i tenzije. Da, bilo je očekivano smirenih boraca poput Toma Aspinalla, Curtisa Blaydesa, Nathaniela Wooda i Daniela Pinede, ali Dana White imao je pune ruke posla u više navrata.

Najžustrije svakako je bilo između Manela Kapea i Muhammada Mokaeva. Ogromne su tenzije među ovim dvojcem muha kategorije, a već u startu, nakon što se Kape popeo na binu, bilo je jasno kako White ne smije pustiti Mokaeva i Kapea da dođu preblizu jedan drugome. Još agresivnije na pozornicu je stupio Mokaev. Engleski borac dagestanskih korijena ekspresno je zauzeo borilački gard i pozvao je Kapea na sukob, ali White i osiguranje brzo su reagirali i spriječili incident. Kape je molio Whitea da mu dopusti da se približi Mokaevu i odradi sučeljavanje, ali White je s ljutitim izrazom lica potjerao Kapea i Mokaeva u ‘‘backstage‘‘.

Napeto je između Kiefera Crosbiea i Sama Pattersona, kao i između Paddyja Pimbletta te Bobbyja Greena. Veliku želju za borbom imaju Caolan Loughran i Jake Hadley, dok je Bruna Brasil MMA zajednici pružila dobar ‘‘meme materijal‘‘. Brazilka se tijekom sučeljavanja s Molly McCann okrenula prema publici, ničim izazvana isplazila je svoj jezik i stvorila je prizor koji će biti dio brojnih takozvanih ‘‘memeova‘‘.

Glavni akteri priredbe, Leon Edwards i Belal Muhammad su morali biti zadržani na određenom odstojanju, ali Edwards je uspio približiti šaku desne ruke jako blizu Belalovom licu. Nakon intenzivnog Belalovog ‘‘trash talka‘‘ tijekom tjedna, ne čudi ovolika napetost među dvojicom velteraša.

‘‘Svi ovi zvižduci sutra će se pretvoriti u suze. ‘Headshot, dead‘, vaš dečko ide na spavanje. Moja obitelj je ovdje i samo do njih mi je stalo. Svi ostali, sutra navečer ćete plakati, bit će gotovo. Engleska će ponovno izgubiti.‘‘, poručio je Muhammad publici koja ga je počastila salvom zvižduka.

‘‘Zaboravite što je rekao! Sutra navečer on će biti mrtav. Premalen je, prespor je i nokautirat ću ga.‘‘, kratak je bio Leon Edwards.

UFC 304 event fantastično izgleda na papiru, a ceremonijalno vaganje dodatno je zagrijalo atmosferu. Sve upućuje na ponajbolji event u ovoj kalendarskoj godini, a dok čekate još nekoliko sati, preporučamo da se dodatno zagrijete snimkom ceremonijalnog vaganja.

Video je ispod ovog teksta.

Linker
05. rujan 2024 13:01