UFC

(VIDEO) Francuski ‘divljak‘ ovaj vikend ponovno je u akciji: Prisjetite se kako je demolirao Thiaga Moisesa

Benoit Saint Denis

 Screenshot (youtube, Ufc)
28-godišnji Benoit Saint Denis jedan je od najuzbudljivijih boraca na svijetu

U fokusu ovotjednog UFC Fight Night 243 eventa bit će nam jedan okršaj s "prelimsa". Pretpostavljate, radi se o nastupu Ivana Erslana. 32-godišnji hrvatski poluteškaš debitirat će u UFC-u, a po prvi puta nakon više od osam godina, Hrvatska će imati borca unutar UFC-a.

Ivan će se boriti protiv Iona Cutelabe, a kao što smo već naveli, fokus ćemo najviše usmjeravati ka tom meču. No, to ne znači da drugi mečevi nisu vrijedni spomena, posebno glavna borba večeri. Priredbu u Parizu predvodit će okršaj dvojice rangiranih boraca lake kategorije.

Benoit Saint Denis kao 12-rangirani izazivač lake kategorije borit će se s iskusnim Brazilcem Renatom Moicanom, trenutno 11. borcem u poretku izazivača unutar lake kategorije. Poznavajući stilove i karaktere obojice boraca, ovaj meč ima potencijal postati spektaklom za pamćenje.

Renato Moicano borac je koji je dijelio kavez s brojnim elitnim borcima poput Rafaela dos Anjosa, Josea Alda, Rafaela Fizieva, Drewa Dobera, Jalina Turnera, Calvina Kattara, Briana Ortege itd, a miks solidnih boksačkih vještina i elitnih BJJ vještina čine ga opasnim u svim segmentima borbe. Moicano je slavio u posljednja tri nastupa i prepun samopouzdanja dolazi u Pariz.

S druge strane Benoit Saint Denis ne može se pohvaliti pobjedničkim nizom. Nekadašnji pripadnik francuskih specijalnih postrojbi nokautiran je u svom posljednjem nastupu. BSD je u trećem mjesecu ove godine nastupio na UFC 299 eventu, ali meč protiv Dustina Poiriera ipak je bio prevelik zalogaj u ovoj fazi Benoitove karijere. Dobro je BSD otvorio taj meč, odradio je jako dobru prvu rundu, ali druga runda donosi nagli pad i poraz teškim nokautom. Treba dodati kako se Saint Denis mučio s infekcijom prouzrokovanom stafilokokom i to je značajno utjecalo na njegovu kondicijsku spremu. Prije poraza od Poiriera, Saint Denis je zaredao pet uzastopnih pobjeda.

Dvije od tih pet pobjeda došle su u Parizu, a posebno impresivna bila je ona koju je upisao na prošlogodišnjem eventu u francuskoj prijestolnici. Saint Denis se tada borio s Thiagom Moisesom, vrlo nezgodnim protivnikom iz Brazila. Moises je fizički vrlo moćan borac lake kategorije, snažno udara, ali najveću opasnost predstavlja kada borbu odvede u parter.

Međutim, Benoit je poput uragana prošao kroz Moisesa. Nevjerojatno visok, moglo bi se reći divljački tempo Benoita Saint Denisa bio je nepremostiva prepreka za Moisesa. Saint Denisovi treneri čak su morali smirivati Francuza između prve i druge runde, govoreći mu da se ne upušta u tučnjavu jer je tehnički nadmoćniji i nema potrebe za rizikom. Benoit Saint Denis teško može zaustaviti svoj ratnički nagon i definitivno je jedan od najuzbudljivijih boraca na kompletnom UFC-ovom rosteru.

Snimku njegovog meča s Moisesom sada možete pogledati na UFC-ovom YouTube kanalu, a video je dostupan i pri dnu ovog teksta. Zanimljiv je podatak kako je Saint Denis dvaput nastupao u Parizu pod okriljem UFC-a i u oba navrata porazio je Brazilce (Moises, Gabriel Miranda). Moicano je također Brazilac, a postaje li Saint Denis "ubojica Brazilaca" ili slijedi "treća sreća" za Brazilce u Parizu, saznat ćemo u subotu navečer.

Saint Denisovi mečevi u Parizu nešto su što istinski MMA fanovi ne propuštaju. Osim njegovog nevjerojatno atraktivnog stila borbe, navijači u Parizu uvijek stvaraju fantastičnu atmosferu, posebno kada se u kavezu bori netko od njihovih domaćih predstavnika.

Linker
23. rujan 2024 15:57