UFC

(VIDEO) David Onama nokautirao Santosa i po uzoru na Adesanyju proslavio pobjedu!

 David Onama  

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nadoknadio je izostanak nokauteva s preliminarnog dijela programa

David Onama je bio neporažen u prvih osam MMA nastupa sve dok nije ušao u UFC organizaciju. Tada mu je prigodnu dobrodošlicu 2021. godine priredio Mason Jones, a poražen je također i u posljednjem nastupu protiv Natea Landwehra. Sličnu priču imao je i Gabriel Santos, zanimljivog nadimka "Komarac". Naime i on je bio neporažen sve do dolaska u UFC, kada mu je vatrenu dobrodošlicu priredio Lerone Murphy.

U prvoj rundi se David Onama čak tri puta uspio ‘izmigoljiti‘ Santosovim pokušajima ‘armbar‘ završnice, te je prvu rundu uvjerljivo dobio Santos. Drugu rundu je Santos također imao nekoliko pokušaja da Onama dovede u probleme i submitira ga, no David Onama je u jednom trenutku eksplodirao i brutalnim aperkatom nokautirao Santosa.

‘Zakačio‘ ga je Onama još jedanput dok je Santos padao na pod, a zatim je po uzoru na Israela Adesanyu pogodio Santosa nekoliko puta s imaginarnim strijelama. Kopiranje ili ne, slavlje je definitivno odjeknulo MMA svijetom, a je li bilo prigodno ili ne vidjet ćemo u reakcijama fanova i boraca.

Ovo je bio dobar matchup i prilika za oba borca da se vrate na pobjedničke staze, a svoju priliku za to iskoristio je Onama. S obzirom na kolege s preliminarnog dijela programa koji su publiku oduševili borbama koje su odlazile do sudačkih odluka, u glavnom dijelu programa imamo priliku vidjeti i atraktivne završetke.

Linker
08. svibanj 2024 00:49