UFC

(VIDEO) Borba koja je ‘zapalila‘ londonsku O2 Arenu: Prisjetite se kako je Allen uništio Dana Hookera

Dan Hooker (lijevo) vs. Arnold Allen

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Arnold Allen te je večeri ekspresno vratio Dana Hookera u laku kategoriju

Sjajan meč čeka nas ovog vikenda u sklopu glavne borbe večeri na UFC on ESPN 42 eventu. 29-godišnji engleski borac Arnold Allen pokušat će upisati 11. pobjedu zaredom i time izboriti napad na titulu u perolakoj kategoriji.

Allena čeka okršaj s Maxom Hollowayjem, a uspije li poraziti Hollowayja, dileme više neće biti, Allen je legitiman kandidat za napad na pojas. Neće engleskom borcu biti nimalo lako doći do pobjede u tom meču, ali u prijašnjim nastupima je pokazao kako neće biti lako niti Max Hollowayju.

Borba kojom je Allen privukao veliku pažnju na sebe jest ona protiv Dana Hookera u trećem mjesecu prošle godine. Allen se borio protiv ‘‘Hangmana‘‘ na eventu u Londonu, a oba borca podigli su publiku na noge. Bilo je to dvije i pol minute bespoštedne tučnjave u kojoj su obojica bili uzdrmani u nekim trenucima, ali deblji kraj na kraju je izvukao Dan Hooker.

Arnold Allen pokazao se čvršćim borcem te večeri i tehničkim nokautom je došao do pobjede nakon dvije minute i 33 sekunde borbe. Atmosfera u O2 Areni bila je nevjerojatno dobra u tim trenucima, a Hooker je shvatio kako neće pronaći sreću u perolakoj kategoriji.

Bio je to Hookerov neuspješan pokušaj povratka u perolaku kategoriju, ali Arnold Allen ekspresno ga je vratio u laku kategoriju. Allen je nakon toga porazio i Calvina Kattara, ali taj meč je završio zbog Kattarove ozljede koljena.

Ususret ovotjednom meču između Allena i Hollowayja, UFC nas je odlučio podsjetiti na to sjajno Allenovo izdanje u meču protiv Hookera. Borba je dostupna na UFC-ovom YouTube kanalu, ali video možete potražiti i ispod ovog teksta. Radi se o kratkom, ali dinamičnom meču koji vrijedi ponovno pogledati.

Linker
04. srpanj 2024 07:18