UFC

(VIDEO) Anthony Smith reagirao na otkazivanje meča s Hillom: ‘Netko mi sad duguje uslugu‘

Anthony Smith

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
UFC-ov veteran ostao je bez zakazane borbe jer će Hill dobiti napad na titulu

Nevjerojatne rošade pogodile su UFC-ovu polutešku kategoriju kroz posljednjih 15-ak dana. Sve je započelo s Jirijem Prochazkom i njegovom ozljedom ramena zbog koje je otkazao nastup na UFC 282 eventu. Prochazka se odmah odrekao i titule prvaka, jer nije htio kočiti kategoriju tijekom svog dugotrajnog oporavka.

Glover Teixeira dobio je ponudu boriti se protiv Magomeda Ankalaeva za titulu u poluteškoj kategoriji, ali odbio je taj meč na takav ‘‘short notice‘‘. Glover je tražio da se borba ugovori za 21. siječnja (1. mjesec), odnosno za event u Brazilu. UFC nije pristao, a Jan Blachowicz dobio je priliku boriti se protiv Ankalaeva za titulu prvaka.

Taj meč završio je neriješenim ishodom i kategorija je ostala bez prvaka. UFC-ovi čelnici kao da ne žele da kategorija bude predugo bez prvaka i ekspresno su nakon UFC 282 eventa ugovorili novi meč za pojas. Ne, neće Blachowicz i Ankalaev odraditi revanš, nego će se u borbi za titulu naći posve druga dva imena.

Jedno od njih ono je Glovera Teixeire i to zasluženo. Međutim, ‘‘title shot‘‘ za Jamahala Hilla nešto je poprilično nejasno od strane UFC-a. Hill je sjajan borac, tu nema dileme, ali trenutno je sedmi u poretku izazivača UFC-ove poluteške kategorije, a posljednju pobjedu upisao je protiv Thiaga Santosa koji više nije dio UFC-a.

Ono što je još bizarnije jest činjenica da je Hill imao zakazan meč za 11. ožujka (3. mjesec) sljedeće godine. Anthony Smith trebao je biti njegov protivnik, ali Smith je sada ostao bez protivnika za taj datum. Smith je inače jedno mjesto bolje rangiran od Hilla, ali Hill je taj koji je dobio ‘‘title shot‘‘.

Naravno, činjenica da se Smith ranije u karijeri već borio za pojas, kao i činjenica da ga je Glover Teixeira uvjerljivo porazio sredinom 2020. godine, vjerojatno su utjecali na UFC da gurnu Hilla u meč protiv Glovera. Smithu taj potez nije najbolje legao, a vijest je saznao dok je za ESPN odrađivao ulogu stručnog analitičara tijekom UFC 282 eventa.

‘‘Da, to je problem. To je veliki problem za mene.‘‘, rekao je Smith kad je zaprimio ovu vijest, a bio je vidno šokiran ovakvim raspletom, a zatim je dodao.

‘‘Ovo me ostavlja bez ikakvih opcija. Ankalaev se upravo borio, Rakić je ozlijeđen, Blachowicz se tek borio također. Glover je bio dostupan, ali više nije. Smislit ćemo nešto. Event u Londonu mi se sviđa, a imam osjećaj da mi netko (UFC) duguje uslugu. Vidjet ćemo.‘‘, rekao je Smith koji je očito zainteresiran za nastup 18. ožujka (3. mjesec) u Londonu.

Očito je da Smith nema raspoloživih protivnika i jedino Jan Blachowicz djeluje kao donekle realna opcija, jer Smith i Jan se dosad nisu borili. Teško je ipak očekivati da će Blachowicz biti spreman za novi meč već u trećem mjesecu, ali možda će Smith jednostavno morati pričekati nešto dulje na svoj sljedeći nastup.

Što se Hilla i Glovera tiče, njihov meč zakazan je za 21. siječnja (1. mjesec) i UFC 283 u Brazilu. Gloveru se želja donekle ispunila, a dobio je i nominalno lakšeg protivnika nego što je prvotno bilo planirano. Jedno vrijeme činilo se kao da je Glover ‘‘izvisio‘‘ i najviše izgubio nakon što je Prochazka napustio tron, ali Brazilcu se sve vratilo i godinu bi mogao započeti vraćanjem titule u svoje vlasništvo.

Linker
03. svibanj 2024 10:43