UFC

Usman 'popljuvao' Diaza i Masvidala: 'Najopakiji?! Pa oni zajedno imaju 20 poraza!'

Kamaru Usman
 Instagram
UFC-ov prvak velter kategorije, Kamaru Usman, nema niti približno pozitivno mišljenje o borbi Natea Diaza i Jorgea Masvidala, koja će idućeg mjeseca predvoditi UFC 244 priredbu. Zapravo, otvoreno je 'popljuvao' uvođenje BMF pojasa i sam naziv koji uz taj pojas dolazi.

Jučer je održana velika konferencija za medije Dominance MMA managementa, Alija Abdelaziza. Na njoj je okupio sve poznate borce koje predstavlja, a medijima je možda i najzanimljiviji bio Kamaru Usman. UFC-ov prvak velter kategorije sprema se za svoju prvu obranu titule. 7. prosinca u Las Vegasu borit će se protiv Colbyja Covingtona u glavnoj borbi UFC 245 priredbe koja sadrži čak tri borbe za titulu. Njihova borba ona je na koju mnogi čekaju, prije svega zbog toga što se između ove dvojice već stvorila svojevrsna povijest loših odnosa. I svi su sigurni kako što se tiče njihove netrpeljivosti nema nikakve glume.

"Ova borba je nešto posebno. Ovo je sudbina. I bez brige, naš odnos je realan, mi se uistinu ne podnosimo", potvrdio je Usman gore navedeno, kako je prenio Mark Raimondi s ESPN-a.

Njihova borba prvobitno je trebala predvoditi UFC 244 priredbu u Madison Square Gardenu. No, nakon neuspjeha u pregovorima, tamo će se naći Jorge Masvidal i Nate Diaz. UFC je cijelu priču dodatno začinio uvođenjem BMF (Baddest Mothe***cker) titule. Usmanu je tako nešto zapravo smiješno.

"Već je dovoljna glupost to što su uzeli moje mjesto u Madison Square Gardenu. I onda su morali izmisliti nešto. Ta dvojica zajedno imaju 20 poraza. 20 poraza!? Daj sjednite momci, niste vi nikakvi najopakiji gadovi", rekao je Usman.

Situacija s Madison Square Gardenom zapravo je bila vrlo zanimljiva. Kako je ispričao sam Dana White, nakon što se nisu uspjeli dogovoriti s Colbyjem Covingtonom, Usmanu je ponuđen Jorge Masvidal, kojeg je on prvobitno odbio. Idući dan je nazvao i rekao kako ipak pristaje na borbu, no UFC je već dogovorio sve s Nateom Diazom. Usman je tako završio u prvobitno planiranoj borbi, no mjesec dana kasnije.

Linker
26. travanj 2024 04:18