UFC

Usman odbacio navode svog menadžera: ‘Dok je Adesanya prvak, ne zanima me pojas srednje kategorije‘

Kamaru Usman

 Alex Menendez/Getty images/Profimedia
Prvak velter kategorije i dalje se ne želi boriti protiv svog prijatelja i sunarodnjaka, Israela Adesanyje

Ranije ovog dana, imali ste prilike čitati što Israel Adesanya misli o potencijalnom meču između njega i Kamarua Usmana. Iako se Usmanov menadžer Ali Abdelaziz, nada kako će do tog meča doći te smatra da im samo treba ponuditi adekvatan novac, Izzy je odbacio takve navode, nazvavši Abdelaziza pohlepnim.

VIše puta Usman i Adesanya isticali su kako nećemo gledati njihov međusobni obračun. Kamaru je objašnjavao kako je za Nigeriju i Afriku bolje da imaju dva prvaka, nego da jedan čovjek drži dva pojasa. Adesanya je naveo kako se ovdje radi o stvarima koje su veće od novca. Ipak, Abdelaziz je uporan, a svojim izjavama, očitao je podigao prašinu. Izuzev Adesanyje, po ovom pitanju oglasio se i Kamaru Usman.

''Već sam ovo rekao, dokle god je Israel Adesanya prvak, ja nisam zainteresiran za pojas srednje kategorije. Ali dok je Jan Blachowicz bio prvak poluteške kategorije, naravno da sam bio zainteresiran za taj pojas, bio je to stilski odličan meč za mene. Nek kažem da bih razvalio cijelu polutešku kategoriju. Samo kažem da sam mislio kako se radi o stilski dobrom meču za mene. Smatram sam da bih mogao postati prvakom u dvije kategorije, a srednju bih preskočio.'', rekao je Usman u razgovoru s Jimom Romeom.

Ipak, do meča Usmana i Blachowicza nije nikad došlo, a čak se nije niti šuškalo o tome, barem ne dok je Poljak držao pojas. Blachowicz je pojas izgubio krajem desetog mjeseca prošle godine, a novim prvakom postao je Glover Teixeira. Što se Usmana tiče, činjenica je kako će teško dobiti priliku za napasti pojas u poluteškoj. Puno veće šanse su da će ga UFC čak i pritiskati da se odluči za meč protiv Adesanyje. Ipak, prema izjavama obojice boraca, dojam je kako se to nikad neće dogoditi.

''Rekao sam ovo još prije, Adesanya je moj sunarodnjak iz Nigerije. On je dobar tip i drag mi je. Sviđa mi se njegov pristup. Rekao sam i ovo već prije - radije bih da dvojica Nigerijaca imaju pojaseve, nego da jedan Nigerijac ima dva pojasa.'', objasnio je Usman.

Ipak, dok Adesanya tvrdi kako je cijela ta priča nešto puno više od novca, dojam je kako bi se Usman ipak dao nagovoriti za pravu cifru, odnosno za ponudu koja ''izbija iz cipela''.

''Ako je Dana White voljan sjesti s nama i reći da nam nudi 100 milijuna dara, tada bi Israel i ja morali sjesti i porazgovarati.'', dodao je Kamaru.

Naravno da takvu ponudu nikada neće dobiti od strane UFC-a, a toga je svjestan i sam Usman. On se tako može okrenuti izazovima koji ga čekaju u njegovoj velter kategoriji, a Leon Edwards bit će njegov idući izazivač. Ipak, dojam je kako Edwardsu rijetko tko daje izglede da savlada Usmana i zapravo svi iščekuju dolazaK Khamzata Chimaeva pri vrh kategorije. Čečen sa švedskom putovnicom trenutno ima četiri pobjede pod okriljem UFC-a, a dvije je upisao u velter kategoriji. U ovom trenutku okupira 11. mjesto u poretku izazivača.

Izgledno je da će Gilbert Burns biti njegov idući protivnik. Ukoliko Chimaev pobijedi Burnsa, nema sumnje kako će ga UFC gurnuti u borbu za sam pojas. Chimaev je nako Usmanovih izjava o napadu pojasa u poluteškoj kategoriji, iskazao zabrinutost da bi se Kamaru mogao povući prije nego li on dobije priliku obračunati se s njim. Iako je i sam Usman nakon posljednje pobjede pričao kako sve više razmišlja o skorom umirovljenju, otkrio je kako ne planira bježati od Chimaeva, no inzistira da Khamzat zasluži priliku za napasti pojas.

''Postoji razlog zašto imamo strukturu kojom se dolazi do vrha. On je odradio odličan posao s protivnicima koje su zasad stavljali pred njega. Onda kada dođe do vrha, možemo razgovarati. Ali ja sam prvak, ja sam 'P4P' najbolji na svijetu. Kralj sam dvorca. Svi žele dio mene, ali to je dobro i sviđa mi se. Nekoć sam ja bio na putu prema gore i nisam mogao doći do određenih mečeva. Nisam mogao doći do meča čak niti protiv tipa koji je jedno mjesto ispred mene. Međutim, sad sam na vrhu i ne moram to više raditi. Ovi tipovi moraju prozivati mene te moraju doći k meni. Onda kada dođu do vrha, ja ću ih tamo čekati.'', poručio je vladar UFC-ove velter kategorije.

Linker
19. travanj 2024 01:18