UFC

UFC-ovi matchmakeri ugovorili zanimljiv velteraški obračun za kraj lipnja

Nicolas Dalby
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
UFC Fight Night 190 priredba postala je bogatija za sjajan obračun u velter kategoriji

Danski borac Nicolas Dalby (19-3-1, 2NC) te veteran Tim Means (31-12-1, 1 NC, 13-9 UFC) odmjerit će snage 26. lipnja na UFC-ovoj ''Fight Night 190'' priredbi. Borba je ugovorena kao posljedica nekoliko nesretnih okolnosti, no nitko se neće požaliti na ovakav matchup gdje su upareni dva beskompromisna borca.

Tim Means prvotno se trebao boriti ovog vikenda protiv Dannyja Robertsa, no njegov protivnik morao je otkazati borbu zbog COVID-19 protokola. Nije Means dugo čekao na ugovaranje zamjenske borbe. Savršena prilika otvorila se ozljedom Sergeyja Khandozka. Naime, ruski borac trebao se 26. lipnja boriti protiv Nicolasa Dalbyja. Kako su Dalby i Means obojica borci velter kategorije, UFC-ovi matchmakeri nisu propustili priliku i dobili smo ranog kandidata za borbu večeri na priredbi koju će predvoditi teškaški obračun Cyrila Ganea i Alexandera Volkova.

Tim Means trenutno je na nizu od dvije pobjede, a posljednju borbu odradio je u studenom na UFC 255 priredbi. Tada je jednoglasnom sudačkom odlukom nakon jako dobre borbe pobijedio Mikea Perryja. Tri mjeseca ranije, pobijedio je Argentinca Laureana Staropolija. Sada će tražiti treću pobjedu u nizu, a to bi bio njegov najbolji niz još od 2015. godine kada je imao četiri pobjede u nizu unutar najjače svjetske promocije. ''The Dirty Bird'' debitirao je u UFC-u još 2012. godine, a s 37 godina na leđima pokazuje kako još nije za staro željezo.

S druge strane, Nicolas Dalby (3-3-1, 1NC UFC) neporažen je u tri borbe nakon povratka u UFC. Podsjećamo, Dalby je u UFC-u debitirao još 2015. godine. Elizeu Zaleski dos Santos izgubio je od Danca u njegovom debiju, da bi Dalby zatim upisao remi protiv Darrena Tilla. Ipak, nakon toga uslijedila su tri poraza u nizu te povratak u Cage Warriors. Dobrim nastupima u britanskoj promociji izborio se za povratak u UFC. Dalby je u prvoj borbi nakon povratka savladao Alexa Oliveiru da bi zatim izgubio gušenjem u prvoj rundi protiv Jesseja Ronsona. Međutim, Ronson je bio pozitivan na dopinškom testu te je ishod borbe preinačen u ''No contest''. U svom posljednjem nastupu, Dalby je pomalo iznenađujuće pobijedio Daniela Rodrigueza jednoglasnom sudačkom odlukom. Može li Danac napokon napraviti iskorak te ući u pobjednički niz prvi puta kao član UFC-a ili će veteran poput Tima Meansa pokazati prevelikim zalogajem. Preostaje za vidjeti, no uzbuđenja ne bi trebalo manjkati.

Linker
16. travanj 2024 11:37