UFC

UFC-ov komentator o sljedećem protivniku Leona Edwardsa: ‘Ukoliko želi sustići GSP-a, mora ih pobijediti sve‘

Leon Edwards

 Instagram (leon Edwards)
Belal Muhammad je u fenomenalnom nizu te je u trenutno posljednjem nastupu svladao Gilberta Burnsa, tako da nitko ne može osporiti to da on zaslužuje svoju priliku

Ranije ovoga mjeseca je Leon Edwards obranio svoju titulu u velter kategoriji svladavši Colbyja Covingtona u vrlo jednoličnom meču, a nakon toga je svoju priliku da napadne pojas zatražio i Belal Muhammad. Iako se ne radi o fanovima naročito zanimljivom borcu, nema nikakve dvojbe da Belal zaslužuje napasti titulu jer je učinio sve što treba u kavezu.

Već su se povele rasprave o tome što Leon Edwards treba učiniti ukoliko želi postati ‘‘GOAT‘‘ velter kategorije i s tog mjesta zbaciti Georgesa St-Pierrea, a upravo je o tome govorio i UFC-ov komentator Jon Anik.

‘‘Nije posao Leona Edwardsa, kao UFC-ovog prvaka svijeta, da traži protivnika za svoju sljedeću obranu titule. Siguran sam da je njegov krajnji cilj postati najvećim prvakom velter kategorije u povijesti, a na dobrom je putu jer je upravo pobijedio Kamarua Usmana dva puta i sada Colbyja Covingtona. A ako mu je to stvarno cilj, onda mora pobijediti sve te tipove‘‘, rekao je Anik za Bodog Canada.

‘‘Mislim da treba uskladiti financijske ciljeve s onima oko karijere. Ako želi postati najvećim prvakom velter kategorije u povijesti, i ako je Belal Muhammad stvarno lagan posao za njega, mislim da ta borba itekako ima smisla. Khamzat Chimaev je jedini tip koji osim Belala može tražiti napad na titulu, a on se više i ne bori u toj kategoriji‘‘, dodao je.

Belal Muhammad je u fenomenalnom nizu te je u trenutno posljednjem nastupu svladao Gilberta Burnsa, tako da nitko ne može osporiti to da on zaslužuje svoju priliku. Kada će se to dogoditi ne znamo, ali znamo da bi najpravednije i najispravnije bilo da on napadne Edwardsa i titulu.

Linker
22. travanj 2024 23:51