UFC

UFC ispunio želju svoje nove zvijezde i ugovorio borbu za najboljeg Rafaela u promociji

Rafael Fiziev

 Instagram
Rafael Fiziev pokušat će svoje ime nastaviti graditi preko bivšeg UFC prvaka lake kategorije

Nedugo nakon vrlo originalne prozivke kakvu je uputio svom željenom protivniku, u ovom slučaju Rafaelu Dos Anjosu, novi hit borac UFC-ove lake kategorije, Rafael Fiziev, dobio je ispunjenje svoje želje. Ovaj 28-godišnjak dobit će priliku okušati se protiv svog imenjaka i to čini se u borbi na pet rundi.

Iako kao takva još uvijek nije službeno potvrđena, čini se da će upravo borba njih dvojice predvoditi UFC Fight Night 201, koji je na rasporedu 19. veljače, u UFC-ovom APEX kompleksu. Datum i priredba su sigurni, budući da su to otkrili borci, ali i svi relevantni mediji.

Teško je Fiziev (11-1, 5-1 UFC) u ovom trenutku mogao dobiti bolju borbu za dodatnu izgradnju svog statusa te za uspon prema višim pozicijama na ljestvici. No, isto tako je teško mogao dobiti bolji ispit svih svojih MMA vještina, budući da je upravo to potrebno za suprotstaviti se prekaljenom borcu poput Dos Anjosa. Fiziev je pokazao da je spreman za takve ispite, posebno nakon što je nanizao pet pobjeda nakon nesretnog i neočekivanog poraza u UFC debi borbi.

Fiziev je inače borac vrlo zanimljive trenutne situacije. Naime, on ne predstavlja niti jednu državu. U svojih prvih pet UFC borbi predstavljao je Kirgistan, no od toga je odustao zbog lošeg odnosa prema Muslimanima u toj državi. On je inače zanimljive biografije. Rodio se u Kazahstanu od majke Ruskinje i oca Azerbejdžanca, ali je vrlo mlad preselio u Kirgistan te posjeduje njihoveo državljanstvo. Svoju posljednju borbu, u kojoj je prošlog mjeseca savladao Brada Riddella, odradio je bez zastave pored svog imena.

Dos Anjos (30-13, 19-11 UFC) se nije borio cijelu 2021. godinu, nakon što je godinu ranije završio sjajnom pobjedom nad Paulom Felderom, kojom se vratio u laku kategoriju. Dva puta propadala mu je ugovorena borba protiv Islama Makhacheva, koji ga je u međuvremenu prestigao. Tako će ovaj odlični Brazilac svoje trenutne mogućnosti testirati protiv drugog nadolazećeg borca iz sličnih krajeva, borca gotovo jednako velikog potencijala.

Linker
14. svibanj 2024 21:27