UFC

Tyron Woodley: Za Usmana sam noćna mora, ono u našoj borbi nisam bio ja

Woodley vs. Usman
 screenshot
Tyron Woodley i dalje je uvjeren kako je najgori mogući protivnik za Kamarua Usmana te da borba u kojoj mu je Usman oduzeo titulu nije realna slika. Woodley kaže kako doslovno nije imao kontrolu nad svojim tijelom.

Tyron Woodley nije se borio od početka ožujka, kad mu je Kamaru Usman oduzeo titulu. A oduzeo mu ju je apsolutno dominacijom kroz pet rundi. Woodley se nakon toga neko vrijeme povukao iz javnosti, propao mu je jedan pokušaj povratka i sad traži novu priliku za put prema vrhu. Kaže kako je s njega skinut samo zbog toga što se dogodio onaj tip borbe kad jednostavno ne možeš napraviti ništa što si zamislio. Nešto o tome rekao je Woodley na druženju s fanovima u Vancouveru, a prenosi MMA Fighting.

"Ako govorimo o borbi protiv Kamarua Usmana, ne trebam ju gledati ponovno. To je zapravo bila moja silueta. Kad sam ušao u Octagon, kao da je moj duh napustio tijelo. Svaka čast na tome što je on napravio, ostao je fokusiran do kraja i proveo je svoj plan. No, svi znamo da to protiv njega nije bio Tyron Woodley. Ne moram ponovno gledati borbu da bih znao što se dogodilo. Ja sam hrvač prve divizije, a ne druge. To je jedan drugi nivo. Kad govorimo o udaračkim tehnikama, tu znate koliko sam dobar i što sam kome radio. Sve to je bilo jednostavno ona noć kad izađeš na borbu, sve se čini savršeno, a onda ti se odjednom baterija isprazni. Upravo tako sam se osjećao", ispričao je Woodley nešto o borbi koju su on i Usman odradili drugog dana ožujka.

Svjestan je svega što se dogodilo, jedino mu nije jasno na koji način nije uspio odgovoriti na ono što je Usman u borbi pružao.

"Kad pogledam kako sam se borio, mislim da nisam dobio niti jednu rundu. No, da sam se ja borio protiv sebe u takvom izdanju, prebio bih se i završio borbu. Sve što sam mogao je vratiti se u dvoranu i nastaviti raditi na sebi, vratiti glad koju sam imao i upravo sad se osjećam tako", ispričao je Woodley, da bi onda dodao nešto s čime bi se složio rijetko tko od onih koji su gledali njihovu prvu borbu:

"Kad pogledamo kakve su Usmanove vještine, ja sam noćna mora za njega svakog dana u tjednu. Ono što se dogodilo u Octagonu je posebna stvar. Neću tražiti isprike. Ušao sam u četiri borbe za titulu s težinom svijeta na svojim leđima, osobnim problemima, ozljedama od kojih se nikad nisam u potpunosti oporavio, no o tome nitko nije ništa znao."

Svoj put prema vrhu sad će morati izgraditi kroz Octagon.

"Želim se samo boriti. Kao kad sam izgubio od Roryja MacDonalda, nisam tražio isprike nego sam tražio borbu. I protiv koga god da sam se borio, taj tip zna da se borio protiv jednog od najboljih velteraša svih vremena i mora mu biti jasno da se nisam borio onako kako znam. Sve što sad trebam je borba", otkrio je Woodley koji se trebao vratiti u kolovozu borbom protiv Robbieja Lawlera, no ozlijedio se i istu otkazao. Sad se nada nekom imenu pobjedom protiv kojeg bi mogao biti idući izazivač. Kamaru Usman i Colby Covington bore se 14. prosinca, tako da ima vremena. Iduća borba za titulu bit će tek na proljeće iduće godine.

Linker
18. travanj 2024 03:36