UFC

Tuivasa prozvao Miočića, Ariel Helwani se nadovezao: ‘Stipe, prekini izbjegavati ovog tipa!‘

Tai Tuivasa

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Voditelj MMA Houra dobrano se uživio u ulogi osobe koja pokušava ugovoriti meč za Taija Tuivasu

Svi nestrpljivo iščekujemo povratak Stipe Miočića. Gotovo godinu dana prošlo je od njegovog posljednjeg meča i poraza od Francisa Ngannoua. Iako se povremeno pojave određene naznake povratka te se Stipe povezuje s imenima poput Jona Jonesa, apsolutno ništa konkretno nije se dogodilo po tom pitanju.

Jučer ste imali prilike pročitati kako nekoliko ne naročito povjerljivih izvora, tvrde da će Tai Tuivasa biti njegov idući protivnik. Australac je u nizu od pet pobjeda te je trenutno treći u poretku izazivača UFC-ove teške kategorije. Miočić je drugi i na papiru ovo izgleda kao sasvim legitimna i zanimljiva borba. Ipak, dojam je kako se Miočić nada borbi za titulu ili barem za titulu privremenog prvaka. Tai Tuivasa svejedno se nada borbi protiv Miočića, a u MMA Houru objasnio je zašto želi taj meč

''Stipe Miocic je netko s kime bih se volio boriti zato što je dugo ovdje, stariji je i mislim da mu nije preostalo još puno mečeva za odraditi. Htio bih priliku protiv njega, prije nego se povuće.'', rekao je Tai u sasvim pristojnoj prozivci, ako ovo uopće možemo i nazvati prozivkom.

Međutim, voditelj MMA Houra Ariel Helwani odlučio se nadovezati i bio je puno grublji i direktniji od Tai Tuivase. Helwani se zapravo odlučio okušati u ulozi osobe koja pokušava pronaći protivnika za Tuivasu.

''Ja ću sada govoriti za tebe, okej. Moj klijent (Tuivasa) i neizmjerno cijenimo Stipu Miočića. On je legenda, apsolutna legenda. On je bog, jedan od najvećih boraca ikada i najveći prvak teške kategorije u ovom sportu. On je odličan otac i obiteljski čovjek, a također je i sjajan vatrogasac.'', započeo je Helwani, a zatim je krenula prozivka prilikom koje se Helwani totalno uživio u ulogu osobe koja Tuivasi ugovara meč.

''Ali ako ćemo biti iskreni prema javnosti. Mi mislimo da je Stipe Miočić pomalo inaktivan u posljednje vrijeme. Smatramo da on stoji na mjestu. Slušaj Stipe, mnogo je tipova koji žele nešto što si ti nekoć imao. To je stvar prošlosti. Nećeš dobiti 'title shot' u skorije vrijeme. Iz istog razloga iz kojeg je Fabricio Werdum tebi dao priliku nekoć prije, sada je vrijeme da ti počneš davati priliku mlađima, odnosno Taiju Tuivasi. To je način na koji ovo funkcionira, to je vrtlog života i ove igre. Ako ćeš samo sjediti i čekati priliku za napasti pojas te ćeš se boriti jednom godišnje za pojas, to neće funkcionirati. Blokiraš put i kočiš kategoriju. Evo, ovdje imaš 'najvruće' ime u kategoriji, nitko nema bolji niz od njega u ovom trenutku. Ja želim ovo reći u tvoje ime (u Tuivasino ime). Znaš što Stipe, ti si legenda, poštujem te i borit ću se s tobom. Ali riješit ću ovu kategoriju tvog prisustva, zato što ju kočiš. Vrijeme je da otvorimo arterije i dopustimo da krv slobodno proteče.'', bile su Helwanijeve izjave koji je nekoliko puta pokušao istaknuti kako se uživljava u ulogu, ali dojam je kako se na taj način samo htio osigurati prilikom iskazivanja svog mišljenja.

''Slušaj Stipe, jednom sam rekao i reći ću opet. Prestani izbjegavati ovog tipa. 02. srpnja (sedmi mjesec), to je najveća dostupna borba za tebe. Ako čekaš Jona Jonesa da se vrati, čekat ćeš još tri ili četiri godine, a svi znamo da nemaš toliko vremena. Ovo je borba, pobjednik dobiva priliku za napasti titulu. Zapadni Sydney protiv zapadnog Clevelanda.'', dodao je Helwani za kraj prozivke upućene Miočiću.

Možda je Helwani malo pretjerao, iako je naglašavao da voli Miočića, no istovremeno je donekle i u pravu. Jon Jones konstantno priča o debiju u teškoj kategoriji, no apsolutno ništa se ne događa po tom pitanju. Miočić u osmom mjesecu puni 40 godina i vrijeme mu ne ide u korist, kao ntii pretjerana inaktivnost. Borba protiv Taija Tuivase ima smisla, a Miočić bi imao priliku dokazati kako s razlogom inzistira na ''title shotu''.

Linker
27. svibanj 2024 15:10