UFC

Trener Alexandera Volkanovskog: ‘Ako smatrate da on nije najbolji na svijetu, ne razumijete ovaj sport‘

Alexander Volkanovski

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Eugene Bareman smatra da bi njegov borac trebao biti prvorangirani borac ‘P4P‘ ljestvice

Puno se šuškalo oko toga tko će biti prvorangirani borac na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici nakon nove pobjede Alexandera Volkanovskog. Prvak UFC-ove perolake kategorije na impresivan način deklasirao je Maxa Hollowayja i prvo mjesto koje drži Kamaru Usman, po mišljenju nekih trebalo je pripasti Volkanovskom.

Jučer su UFC-ove rang ljestvice ažurirane, ali promjene na vrhu nije bilo. Kamaru Usman i dalje je prvoplasirani borac na ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici, dok je Volkanovski ostao na drugom mjestu. Jedan od razočaranih činjenicom da promjena nije bilo jeste Eugene Bareman, glavni trener City Kickboxing dvorane u kojoj Volkanovski često trenira. Bareman je prije svega iskazao oduševljenje nastupom svog borca.

‘‘Oh čovječe, nemam riječi. Svi mi u timu pričali smo da to treba biti uvjerljivo, da svaka runda treba biti zacementirana i jasno na njegovoj strani. Ali nisam znao da će biti tako uvjerljiv. Nisam to očekivao. Dobro sam upoznao Alexa proteklih godina, ali svejedno me iznenadio. Taman kad pomislite da je dobar i da je dosegao vrhunac, on dosegne još višu razinu. Kakva majstorska izvedba. Ako to nije ‘pound-for-pound‘ najbolji borac svijeta, ne znam tko je.‘‘, rekao je Bareman za Submission Radio.

Radi se o poznatom MMA treneru koji unutar svoje dvorane ima i Israela Adesanyu, ali svejedno je označio Volkanovskog kao najboljeg borca svijeta i nitko mu ne može zamjeriti.

Bareman je u nastavku razgovora dodao kako je Volkanovski sada otklonio svaku sumnju te da više nitko neće osporavati da je bolji borac od Maxa Hollowayja.

‘‘On je najbolji borac perolake kategorije na svijetu. On je i ‘P4P‘ najbolji borac na svijetu u ovom trenutku. Ako to ne možete vidjeti, neću vas izvrijeđati, ali morate naučiti više o ovom sportu kako biste ga bolje razumjeli. Ovo je najbolji borac svijeta u ovom trenutku.‘‘, nastavio je Bareman s hvalospjevima.

Linker
20. travanj 2024 07:26