UFC

Tom Aspinall: ‘Jon Jones nije idiot, iako nekad djeluje tako. On zna da je Miočić daleko lakši protivnik‘

Tom Aspinall

 MI News & Sport/Alamy/Alamy/Profimedia
Privremeni prvak UFC-ove teške kategorije razumije zašto Jones želi okršaj s Miočićem

Tom Aspinall borac je koji se trenutno nalazi u vrlo nezahvalnoj situaciji. Englez drži status privremenog prvaka teške kategorije još od 11. mjeseca prošle godine, ali nema status sljedećeg izazivača. Aspinall je čak pristao i braniti ‘‘interim‘‘ pojas, a obrana je bila uspješna proteklog vikenda u Manchesteru.

Tom je za samo 60 sekundi porazio Curtisa Blaydesa i zadržao je taj privremeni pojas u svom vlasništvu. Ono što Aspinalla koči ka napadu na titulu, jest situacija između Jona Jonesa i Stipe Miočića. Jones je još prošle godine u 11. mjesecu trebao braniti pojas protiv Miočića, ali teško se ozlijedio i meč je otkazan. Trenutno nije potvrđen novi datum njihovog meča, ali pretpostavka je kako ćemo tu borbu gledati u 11. mjesecu na spektaklu u Madison Square Gardenu.

Aspinall dakle mora čekati još tri mjeseca kako bi Jones odradio svoj okršaj s Miočićem, a nameće se pitanje koliko bi još morao čekati nakon toga, prije nego konačno dobije priliku za napad na pojas. Velika većina MMA fanova vrši pritisak zazivajući okršaj Aspinalla i Jonesa, jer smatraju kako meč Miočića i Jonesa nema smisla. Stipe je izvan kaveza od završetka trećeg mjeseca 2021. godine, a za 16 dana proslavit će 42. rođendan. Spomenuti podaci umanjuju interes kod fanova, a mnogi optužuju Jonesa da zapravo bira puno lakšeg protivnika. Tom Aspinall također je takvog stava, ali ističe kako Jones radi pametan potez.

‘‘Jon Jones nije idiot. Iako se nekad ponaša tako, on nije neinteligentan. Stipe Miočić jedan je od najboljih, ako ne i najbolji teškaš svih vremena. Ali Stipe je 43-godišnjak (42-godišnjak, op.a.) koji dolazi nakon trogodišnjeg izbivanja iz kaveza, a u svom posljednjem nastupu je nokautiran. Naravno da Jones želi njega prije mene, jer to je lakši meč. Daleko, daleko lakši. Jones je svjestan da sam teži protivnik od Miočića.‘‘, rekao je Tom za MMA Fighting, ali isto tako je odbacio navode o strahu kod Jona Jonesa.

‘‘Neću reći da je Jones uplašen, jer definitivno nije. Ali on je pametan sa svojim pristupom i uvijek će birati Stipu prije mene. No, hoće li se Jones uopće boriti i sa Stipom? Nitko nije siguran u to. Kao što sam rekao, Jones je poprilično čudnovata osoba. Jednu stvar govori, a radi posve drugu. Iskreno, nisam siguran što je njegov sljedeći korak.‘‘, dodaje Tom.

Jones je više puta isticao kako mu pobjeda nad Miočićem znači puno više za njegovu ostavštinu, jer ipak se radi o najvećem teškašu svih vremena. Tom Aspinall nikada nije osporavao status Miočića i Jonesa, ali kad je u pitanju najbolji teškaš današnjice, Aspinall će samouvjereno reći kako to definitivno nije Jon Jones.

‘‘Jon ima jednu pobjedu u teškoj kategoriji, ja imam osam. Svih osam upisao sam prekidom. Ne kažem da je moj rezime bolji od Jonesovog, jer definitivno nije. Nije ni blizu njegovom i njegova karijera daleko je veća od moje. Ali ako govorimo o teškoj kategoriji, ja sam trenutno najbolji teškaš na svijetu.‘‘, zaključio je Tom.

Nadamo se da će dobiti priliku da to i dokaže, ali isto tako se radujemo meču između Miočića i Jonesa. Stipe je zaslužio takav meč za kraj svoje karijere.

Linker
14. kolovoz 2024 09:18