UFC

‘Tip je tenk, nemoguće ga je ugušiti jer on nema vrata‘: ‘Punisher‘ zastrašujuće građe uskoro će se boriti za UFC-ov ugovor!

Torrez Finney

 Instagram (torrez Finney)
25-godišnji američki borac Torrez Finney zaokupio je veliku pažnju MMA javnosti

Dana White‘s Contender Series (DWCS) jedan je od boljih i uspješnijih projekata Dane Whitea i UFC-a. Još od 2017. godine, Dana White putem ovog projekta pronalazi talentirane borce koje dovodi pod okrilje najveće svjetske MMA organizacije, a mnoštvo je vrhunskih boraca koji su ulaznicu za UFC osigurali upravo putem DWCS-a.

Sean O‘Malley, Jamahal Hill, Jack Della Maddalena, Bo Nickal, Ikram Aliskerov, Geoff Neal, Johhny Walker, samo neka su od poznatih imena koja i dan-danas nastupaju pod okriljem UFC-a, a Whiteu su se predstavili na DWCS-ovim eventima. Uroš Medić i Duško Todorović također su priskrbili ugovore na taj način, a uskoro nam slijedi osma sezona DWCS-a.

U noći s utorka (13.8.) na srijedu (14.8.) održat će se prvi ovogodišnji DWCS event, od ukupno deset koliko ih je na rasporedu tijekom narednih deset tjedana. Neka vrlo interesantna imena poput Mansura Abdul-Malika (5-0), Wesa Schultza (6-1), Brune Lopesa (12-1), Mikheila Sazhinianija i Menga Dinga (34-8) nastupit će na prvom ovosezonskom eventu, ali dobar dio pažnje MMA fanova usmjeren je ka drugom tjednu.

Razlog je borac pod imenom Torrez Finney (8-0). 25-godišnji američki borac srednje kategorije pažnju privlači zbog nevjerojatnih fizikalija. Finneyju visina ne ide pretjerano u korist, ali njegova konstitucija ulijeva strah u kosti.

‘‘Tip je pravi tenk.‘‘

‘‘Kako ugušiti ovog tipa, on nema vrat...‘‘

Ovo su neki od učestalih komentara na račun Finneyjevog izgleda. Ali, puno je i onih koji unaprijed predviđaju kako se radi o borcu koji će se jako brzo umarati u mečevima na visokoj razini.

Bivši igrač američkog nogometa, ali i nekadašnji hrvač, zasad vrlo uspješno ‘‘operira‘‘ unutar kaveza. Osam pobjeda u jednako toliko nastupa i čak sedam pobjeda prekidom njegov su trenutni rezime. Finney je šestoricu dosadašnjih protivnika uspio nokautirati, a jednu pobjedu upisao je gušenjem.

Ta pobjeda došla je u desetom mjesecu prošle godine. Još tada Finney se borio na DWCS-u, ali unatoč pobjedi ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, Dana White procijenio je kako Finney ipak nije spreman za ugovor s UFC-om. Američki borac svladao je do tada neporaženog Yurija Panferova.

Nije Finney pretjerano očajavao i borbama se vratio u petom mjesecu ove godine. Brutalno je Finney nokautirao Tysona Jeffriesa nakon samo 93 sekunde, a snimka nokauta postala je viralna na društvenim mrežama.

‘‘Dana, što misliš, je li sada spreman?‘‘, bila je poruka brojnih Finneyjevih fanova.

Novu priliku za pridobiti Whiteovo povjerenje Finney će imati u noći s 20. kolovoza (osmi mjesec) na 21. kolovoza. Australac Cam Rowston (8-2-0) bit će njegov protivnik. Rowston je čak 15 centimetara viši od Finneyja, ali preostaje nam vidjeti kako će se nositi s borcem Finneyjevih fizikalija.

Ovaj sport nebrojeno puta nas je uvjerio kako fizički izgled nije preduvjet za vrhunske rezultate, ali teško je ignorirati fizikalije ovog borca. Nadimak ‘‘Punisher‘‘ dobro mu pristaje, ali ‘‘Tenk‘‘ bi bio još prikladniji nadimak.

Linker
21. kolovoz 2024 13:52