UFC

Tatiana Suarez vraća se s jasnom namjerom nakon duge pauze: ‘Planiram postati prvakinjom‘

Tatiana Suarez

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
32-godišnja američka borkinja vraća se nakon gotovo četiri godine pauze

Tatiana Suarez borkinja je kojoj su se predviđali najviši mogući dometi. Još 2016. godine debitirala je pod okriljem UFC-a kao neporažena borkinja s omjerom 3-0, a u pet UFC nastupa, upisala je jednako toliko pobjeda.

Triput je slavila prekidom, a dvaput je do pobjede došla na bodove. Mnogi su ju prozvali ‘‘ženskim Khabibom‘‘ zbog stila kojim se bori. Suarez je sjajna hrvačica i većinu svojih pobjeda upisuje upravo koristeći svoje elitne hrvačke vještine.

Nažalost po Suarez i njene fanove, brojni zdravstveni problemi udaljili su ju iz kaveza na gotovo pune četiri godine. Tatiana je posljednji nastup odradila u šestom mjesecu 2019. godine, a tada je jednoglasnom odlukom porazila Ninu Nunes (ex. Ansaroff). Duga je pauza uslijedila nakon toga, a Suarez se ovaj vikend vraća borbom protiv Montane De La Rose.

De La Rosa je borkinja pod okriljem UFC-a odradila devet mečeva. Pet puta je slavila, triput je upisala poraz, a remizirala je protiv Mayre Bueno Silve. De La Rosa također preferira hrvanje i borbu u parteru, ali Suarez je ogroman favorit u ovoj borbi.

S razlogom je neporažena Tatiana favorit, a s obzirom da su joj 32 godine, vremena je još napretek za osvojiti UFC-ovu titulu. Suarez je na konferenciji za medije otkrila da se upravo zbog toga i vraća.

‘‘Planiram postati prvakinjom. Jedva čekam doći do pojasa i braniti ga što više puta mogu. Mnogi borci vole se fokusirati na osvajanje pojasa u dvama težinskim kategorijama, ali ja mislim da je jako kul kad imate prvake koji dominiraju svojom kategorijom i višestruko puta brane pojas. Ja želim obraniti pojas više puta prije nego što pređem u muha kategoriju.‘‘, rekla je Suarez.

Da, Suarez se protiv De La Rose bori u muha kategoriji, ali Tatiana se planira nakon tog meča spustiti u slamka kategoriju unutar koje planira napasti titulu. Weili Zhang trenutno je prvakinja u toj kategoriji, dok Valentina Shevchenko drži titulu u muha kategoriji.

Suarez se prije duge pauze zapravo i borila u slamka kategoriji, a očito je da joj skidanje kilograma ne predstavlja problem i planira nastaviti karijeru u najnižoj težinskoj kategoriji unutar UFC-a.

Linker
11. svibanj 2024 14:59