UFC

Tai Tuivasa javio se fanovima nakon petog uzastopnog poraza: ‘Živjet ću da se borim još jedan dan‘

Tai Tuivasa

 Px Images/alamy/alamy/profimedia
Miljenik publike svjestan je da nešto mora pod hitno promijeniti

Tai Tuivasa našao se u teškoj situaciji nakon UFC-a 305, mnogi su mislili da je to njegova prilika za vraćanje u usku elitu UFC-ove teške kategorije.

Tuivasa (15-8) pretrpio je peti uzastopni poraz kada je u subotu na glavnom dijelu priredbe u RAC Areni u Perthu izgubio podijeljenom odlukom sudaca od Jairzinha Rozenstruika (15-5). Odluka suca Howieja Bootha, koji je Tuivasi dodijelio rezultat 30-27, izazvala je mnoge reakcije, zbog čega je ubrzo smijenjen s dužnosti.

Nakon borbe, Tuivasa je putem društvene mreže "X" reagirao na gubitak:

"J**eni sport. Dao sam sve od sebe u ovom kampu, ali nisam uspio doći do pobjede. Velika ljubav za sve moje fanove, dao sam sve od sebe, ali nisam dobio nagradu. Moj propust, volim vas sve, prave ljude. Živjet ću da se borim još jedan dan."

Tuivasa se nadao da će pronaći novu snagu nakon preseljenja u Dubai, gdje je nekoć uspio ostvariti niz od pet pobjeda nokautom, uključujući pobjedu nad bivšim izazivačem za naslov, Derrickom Lewisom. Ovaj 31-godišnji ljubimac publike imao je neujednačen niz u oktogonu, naizmjenično ostvarujući tri pobjede, zatim tri poraza, pa pet pobjeda, a sada pet uzastopnih poraza.

Objektivno gledano, iako je Tuivasin borilački stil jako atraktivan, činjenica je da MMA sport ne prašta greške koje njegov stil jako "jeftino nudi".

Linker
05. rujan 2024 20:46