UFC

Tai Tuivasa dogovorio borbu za prekid lošeg niza

Tai Tuivasa (Instagram)
Nakon što je doživio poraze u svoja dva posljednja nastupa, Tai Tuivasa vratit će se na UFC 243 priredbi u Australiji, gdje ga čeka borba protiv Sergeya Spivaka.

Donedavno najveći potencijal UFC-ove teške kategorije, Tai Tuivasa (8-2, 3-2 UFC), posljednjih godinu dana ne može pamtiti po dobrom. U prosincu mu je Junior Dos Santos nanio prvi poraz u karijeri, da bi prošlog mjeseca doživio poraz od Blagoia Ivanova, koji ga je od velikog potencijala doveo do pozicije gdje treba braniti poziciju Top 15 borca. Srećom po njega, UFC matchmakeri dali su mu priliku da se pobjedama pokuša vratiti na svom domaćem terenu.

26-godišnji Tai ugovorio je borbu na UFC 243 koji će se 5. listopada održati na velikom stadionu u Melbourneu. Tamo će mu treći poraz u nizu pokušati nanijeti Sergey Spivak (9-1, 0-1 UFC). Riječ je o teškašu iz Moldavije koji je ove godine iznenada dobio UFC poziv. Prihvatio je uskočiti u borbu protiv Walta Harrisa na jednom od svibanjskih Fight Nightova, no brzo je poražen nokautom. To mu je bio prvi poraz u karijeri nakon devet pobjeda, većinom u ukrajinskoj promociji WWFC.

Tuivasa se u UFC-u predstavio kao vrlo snažan i eksplozivan borac, gdje je posebno impresionirala njegova brzina u odnosu na masu kojom raspolaže. Ipak, na kraju je završio kao još jedan od onih koje je UFC prebrzo poslao na ozbiljne ispite. Junior Dos Santos nije mu samo nanio prvi poraz nego je svakako i poljuljao samopouzdanje, budući da je protiv Ivanova odradio svoju najlošiju borbu do sada.

UFC 243 održava se 5. listopada, a ovih je dana napokon službeno potvrđen. Spektakl na stadionu u Melbourneu predvodit će borba za UFC-ovu titulu srednje kategorije između Roberta Whittakera i Israela Adesanye.

Linker
17. lipanj 2024 05:41