UFC

T.J. Dillashaw odgovorio na prozivku Codyja Garbrandta: ‘Kako je taj tip još uvijek u UFC-u?‘

NEW YORK, NEW YORK - JANUARY 16: TJ Dillashaw looks on during open workouts at Gleason‘s Gym on January 16, 2019 in the Brooklyn borough of New York City. Sarah Stier,Image: 407980425, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Sarah Stier/Getty images/Profimedia

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sarah Stier/getty Images/profimedia
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije odbacio je mogućnost trećeg meča protiv svog velikog rivala

Puno kritika navukao je T.J. Dillashaw svojim nastupom protiv Aljamaina Sterlinga na UFC 280 eventu. Dillashaw je završen tehničkim nokautom u drugoj rundi, ali porazu je uvelike kumovala ozljeda ramena koje mu je ‘‘iskočilo‘‘ već na samom početku borbe.

Dillashaw je kasnije otkrio kako mu se ta ozljeda dogodila 20-ak puta tijekom trening kampa. Neki su to shvatili kao izliku za poraz, dok mnogima nije jasno zašto se uopće upustio u borbu za pojas, ako je vukao takav problem s ramenom.

‘‘On je legitimno prošao kroz kamp i ušao u ovu borbu misleći da će to biti lagana noć za njega i da će me pobijediti jednom rukom. Da je on mene išao rušiti i da sam napravio ‘sprawl‘ njegovo bi rame opet iskočilo, isto kao i da se samo naslonio na tu ruku‘‘, objašnjenje je Aljamaina Sterlinga koji je još dodao kako je Dillashaw trenirao s puno slabijim borcima koji su mu dali lažni osjećaj sigurnosti.

Dillashawa su mnogi ponovno počeli optuživati da je ‘‘prevarant‘‘, a neki poput reportera Lukea Thomasa njegov nastup okarakterizirali su riječima da se radi o ‘‘graničnoj prevari‘‘, ili bolje rečeno ‘‘sivoj zoni‘‘. Dillashaw se nekoliko godina nosi s optužbama da je ‘‘prevarant‘‘ zbog pada na doping testu, a dodatne optužbe nisu mu trebale.

‘‘Kao da nije dovoljno što su me već bacali pod autobus. On (Luke Thomas) misli da sam ja došao samo pokupiti honorar. Došao sam na taj meč s vjerom da uistinu mogu pobijediti i vratiti titulu u svoje vlasništvo. To je nešto za čime sam žudio posljednje tri i pol godine. Pobijedio sam Coryja Sandhagena na jednoj nozi. Zašto ne bih vjerovao da mogu pobijediti manje opasnog tipa koji mi je stilski odgovarao? Rame mi je iskočilo puno ranije nego što sam očekivao, a nisam ga uspio vratiti na svoje mjesto. To se inače nije događalo i radi se o nesretnom spletu okolnosti. Ovisan sam o bivanju na vrhu. Mislio sam da ću uspjeti odraditi svoj posao.‘‘, pojasnio je Dillashaw zašto je odlučio nastupiti unatoč ozljedi i teško mu je zamjeriti.

‘‘Kockao sam se, a upravo zbog svega navedenog ovo se zove kockanje. Ne znate situaciju. Mogao sam pauzirati i otići na operaciju, ali tko zna što bi bilo s mojim ‘title shotom‘ kad bih se vratio, a tko zna i koliko je ozljeda zapravo teška. Budimo iskreni, ovo će mi biti treća operacija lijevog ramena. Neće biti lako popraviti sve to. Radi se o ozbiljnoj stvari. Vratit ću se, neću dopustiti da moja priča tako završi. Ali da sam otišao na operaciju ranije, ne bi bilo garancijeda ću dobiti napad na titulu kad se vratim. Puno sam opcija vrtio u glavi. Mislim da je Sterling prvak kojeg je najlakše pobijediti, kad su u pitanju ostali potencijalni prvaci u ovoj kategoriji. Smatram da ima velike rupe u svojoj igri i stilski mu ne odgovaram dobro. Kockao sam se, a igrao sam na sebe, čak i s jednom rukom.‘‘, rekao je Dillashaw koji je izvukao deblji kraj u cijeloj toj priči.

Dobra je stvar što se T.J. planira vratiti, a nadamo se kako će oporavak od ozljede biti uspješan. Jedan od potencijalnih protivnika bit će mu Cody Garbrandt kojeg je već dvaput porazio. Cody je uvjeren da su porazi došli zato što se Dillashaw dopingirao i stekao nepoštenu prednost. Prilikom gostovanja u MMA Houru u kojem je T.J. izrekao i sve gore navedeno, Dillashaw se osvrnuo i na Codyjevu prozivku.

‘‘Uopće ga ne doživljavam ozbiljno. Taj meča nema nikakvog smisla za mene. Kako je taj tip uopće u UFC-u? Izgubio je pet od posljednjih šest mečeva, a ja se borim za svjetsku titulu. To je njegov način da ostane relevantan. On će vjerojatno upisati još dva poraza prije nego se ja i vratim, pa stoga nije niti vrijedan truda.‘‘, odbacio je Dillashaw mogućnost borbe protiv svog velikog rivala.

Linker
05. svibanj 2024 19:11