UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC-ovoj priredbi: Engleski ‘Rocky‘ konačno se vraća u Octagon!

Leon Edwards i Belal Muhammad
 UFC (Instagram)
Leon Edwards u Las Vegasu lovi svoju već devetu uzastopnu pobjedu!

UFC već ovoga vikenda nastavlja sa svojim programom, a novi event u lasvegaškom APEX kompleksu predvodit će velteraški okršaj Leona Edwardsa i Belala Muhammada.

Trebala je to biti priredba na kojoj bismo gledali dugoočekivani sudar engleskog 'Rockyja' i Khamzata Chimaeva, ali koronavirus se upleo u tu priču i 'Borzu' izazvao nešto ozbiljnije probleme. Nakon što je već po treći put otkazan meč koji bi nam pokazao je li Khamzat spreman za sami vrh, UFC se odlučio okrenuti drugim opcijama, vremena je ponestajalo, Colby Covington nije bio zainteresiran, a veliku priliku objeručke je prihvatio 32-godišnji Muhammad.

Edwards u ovaj dvoboj ulazi kao treći izazivač s velteraške ljestvice, dok se njegov suparnik nalazi 10 pozicija niže. Samim time, Leon je i favorit pa se tako tečajevi na njegovu pobjedu kreću oko 1,35, dok oni na slavlje američkog borca palestinskog porijekla iznose oko 3,20.

Edwards će ovom prigodom loviti svoju već devetu pobjedu u nizu, ali i prvu nakon 20. srpnja 2019. godine. Naime, tada smo ga posljednji puta gledali u akciji, odnosno u borbi s Rafaelom dos Anjosom kojeg je svladao jednoglasnom sudačkom odlukom.

S druge strane, Muhammad je u odličnoj formi koju oslikavaju četiri uzastopne pobjede ili, ako hoćete, osam slavlja iz posljednjih devet nastupa. Od 2017. do dana današnjeg, jedini koji je uspio svladati Belala bio je Geoff Neal koji ga je početkom 2019. porazio jednoglasnom sudačkom odlukom.

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo poluteškaše i to Mishu Cirkunova koji će u svom prvom nastupu nakon rujna 2019. i pobjede na Jimmyjem Cruteom za novog protivnika imati 'Supermana' Ryana Spanna, Amerikanca koji je u svojih posljednjih devet okršaja upisao samo jedan poraz. Spannov niz je, podsjetimo, prije pola godine zaustavio Brazilac Johnny Walker.

Dan Ige, Angela Hill, Manel Kape, Eryk Anders, Rani Yahya,... samo su neka imena koja bi trebala nastupiti na ovom borilačkom događaju.

Kada počinje UFC Vegas 21?

Nova UFC-ova priredba održava se u noći sa subote na nedjelju. Uvodne borbe počet će već u subotu u 23.00, dok glavni dio programa starta dva sata iza ponoći.

UFC Vegas 21 popis borbi:

Leon Edwards vs. Belal Muhammad

Misha Cirkunov vs. Ryan Spann

Dan Ige vs. Gavin Tucker

Angela Hill vs. Ashley Yoder

Manel Kape vs. Matheus Nicolau

Eryk Anders vs. Darren Stewart

Uvodne borbe:

Cortney Casey vs. JJ Aldrich

Nasrat Haqparast vs. Don Madge

Rani Yahya vs. Ray Rodriguez

Charles Jourdain vs. Marcelo Rojo

Jonathan Martinez vs. Davey Grant

Gloria de Paula vs. Jinh Yu Frey

Matthew Semelsberger vs. Jason Witt

Linker
09. svibanj 2024 02:44