UFC

Stevie Ray opisao kako ga je UFC otpustio nakon najveće pobjede u karijeri

Stevie Ray
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Umirovljeni škotski MMA borac ostao je iznenađen neočekivanim otkazom od strane UFC-a

Bivši Cage Warriors prvak lake kategorije Stevie Ray (23-9-0, 7-4) u rujnu prošle godine javnosti je objavio kako se povlači u mirovinu. Škotski borac nadimka ''Braveheart'' povukao se iz sporta zbog problema s ozljedama koljena, no jučer je u razgovoru za BJPenn.com otkrio kako se vraća sportu.

''U potrazi sam za novom promocijom. U pregovorima sam s Bellatorom i Brave CF organizacijama. Ja sam neugodan protivnik i uvijek pružam uzbudljive borbe. Želim se vratiti i vidjeti imam li i dalje ono što je potrebno za nastupati. Uvijek sam bio borac. Dugo vremena se želim vratiti. Uvijek sam u dvorani, treniram i spariram, a želim borbu kako bi podsjetio sve da se mogu je**no boriti.'', rekao je Ray.

Inače, izuzev problematičnih koljena, Ray je naveo kako je zapravo UFC-ova odluka da ga otpuste imala veliki utjecaj ka njegovoj odluci o umirovljenju. ''Braveheart'' je otpušten iz najjače svjetske MMA organizacije unatoč tome što je u zadnjem nastupu savladao Michaela Johnsona što je prema njegovim osobnim navodima najveća pobjeda u njegovoj karijeri. Stevie je objasnio pozadinu cijele zavrzlame s UFC-om i pomalo nejasnog razloga da ga otpuste.

''Bila je to čudna situacija. Pobijedio sam Michaela Johnsona u Singapuru (2019. godine) i potpisao sam novi ugovor na četiri borbe u UFC-u. Trebao sam se boriti protiv Marca Diakesea u ožujku 2020. godine. Nažalost, prvi puta u karijeri morao sam otkazati borbu zbog ozljede koljena koju sam imao i protiv Michaela Johnsona, no ovaj puta bilo je puno gore. Moj menadžer Ali Abdelaziz nazvao me i pitao što mislim o tome da mi ugovori potpis za neku drugu promociju ukoliko mi može osigurati da zarađujem više novca. Rekao sam mu da bih volio ostati u UFC-u, no ovisi o koliko se više novca radi. Ako je razlika velika, to osjetno mijenja stvari.

Taj poziv bio mi je čudan jer sam tek potpisao novi ugovor s UFC-om, no Ali mi je zatim rekao kako UFC zna da imam ozlijeđeno koljeno i žele me se riješiti. Nakon toga sam saznao kako su me htjeli otpustiti i prije borbe protiv Johnsona, te su se nadali da ću izgubiti tu borbu, a zato su me i uparili s Michaelom Johnsonom. Naravno, pobijedio sam tu borbu, a oni me nisu htjeli ponovno potpisati jer sam im postajao preskup. Zarađivao sam 40 tisuća dolara za nastup i još toliko za pobjedu, a uz to sam dobivao još deset tisuća dolara od Reeboka. Dakle gotovo 100 tisuća dolara zarađivao sam po borbi. Nakon nekog vremena, dobio sam novi ugovor.'', detaljno je Ray započeo s objašnjenjem cjelokupne situacije.

Ali Abdelaziz forsirao je Raya da potpiše ugovor s drugom promocijom jer je znao da ga UFC planira otpustiti prvom prilikom, no na koncu je Ray dobio liječničko dopuštenje da nastavi s nastupanjem te mu je ponuđena borba protiv Mikea Davisa na Fight Islandu. Međutim, tada su se pojavili novi problemi, nakon kojih je uslijedilo otpusno pismo od strane UFC-a.

''Rekli su mi da im pošaljem svoje podatke za vizu, što je bilo čudno jer su Ali Abdelaziz i UFC znali da je ne posjedujem vizu. Imao sam određenih problema sa zakonom kad sam bio mlađi i stoga je potrebno neko vrijeme da dođem do vize i zato sam morao odbiti ponuđenu borbu. Nakon toga, rečeno mi je da sam otpušten iz UFC-a. Nekoliko puta sam plakao jer je to bio kraj mog UFC poglavlja, a osjećao sam se protjeranim iako nisam ništa mogao učiniti po tom pitanju. Nekoliko tjedana bio sam deprimiran, a zatim sam si rekao 'je**š ovo, gotov sam s tim. Upravo sam ostvario najveću pobjedu u svojoj karijeri, a ovo je način na koji sam završio s UFC-om.' Međutim, nadam se kako ćemo jednom izgladiti te probleme ili makar porazgovarati o tome jer bih objeručke prihvatio priliku da se opet borim za njih. Nažalost, ne vjerujem da će se to dogoditi.'', dodao je Ray.

Škotski borac očito je izuzetno uživao nastupajući pod okriljem najjače MMA organizacije na svijetu i stvarno je šteta da je njegova priča okončana na takav način, ostavkom nakon pobjede protiv dobrog borca koji je nekoć bio pri vrhu lake kategorije. Ostaje nada da je 31-godišnji Stevie Ray donekle sanirao svoje ozljede, a onda tko zna, možda dobrim nastupima u nekoj drugoj promociji ponovno privuče interes UFC-a.

Linker
08. lipanj 2024 04:43