UFC

Sterling će trebati pauzu zbog puknuća tetive bicepsa, O‘Malley prozvao Cejuda da se obračunaju

Aljamain Sterling

 Instagram (aljamain Sterling)
Prvak UFC-ove bantam kategorije odlučio je sanirati ozljedu koja ga muči već neko vrijeme

Velike su šanse da će Aljamain Sterling treću obranu pojasa tražiti protiv Henryja Cejuda koji se iz sporta povukao sredinom 2020. godine. ‘‘Triple C‘‘ spreman je vratiti se i izazvati Sterlinga za titulu u bantam kategoriji, a iako se pretpostavljalo da će meč biti održan negdje početkom proljeća, čini se da ćemo morati dulje pričekati.

Prvak UFC-ove bantam kategorije muku muči s ozljedom bicepsa, odnosno pukao mu je taj mišić i vjerojatno će trebati određenu pauzu prije nego započne s trening kampom za sljedeći nastup.

‘‘Trebt će mi zdrav biceps da ih mogao nastupiti na 100 posto svojih mogućnosti, a Henryja Cejuda ne uzimam olako. Moram se pobrinuti da sam u formi, a teško se dovesti u formu kad me ovo kompromitira cijelo vrijeme. Da, mogu trčati i mogu odrađivati sprinteve. Sve je to kul, ali moram se pobrinuti da imam ‘grapplersku‘ kondiciju za 25 minuta borbe.‘‘, rekao je Sterling koji je svjestan da bi u meču protiv Cejuda moglo biti puno hrvačkih i BJJ sekvenci.

Portal MMA Fighting došao je do informacije da Sterling neće morati na operaciju, nego će ozljedu sanirati kroz fizikalne terapije. Sterling je putem Twittera dao dodatno pojašnjenje svog stanja.

‘‘Dvaput sam se borio i odradio sam dva trening kampa s djelomičnim puknućem tetive bicepsa. To sam napravio za fanove i UFC, da ne kočim kategoriju. Sada je vrijeme da na propisan način tretiram ozljedu. Već sam govorio o ovome prije i poslije svoje posljednje borbe. Kada je u redu da borci počnu brinuti o svom tijelu?‘‘, poručio je Aljo.

Kad je u pitanju pauza, nije trenutno poznato koliko će Sterling izbivati, a Henry Cejudo mogao bi odraditi borbu prije napada na titulu. Sean O‘Malley ponudio se kao zamjenski protivnik za Cejuda.

‘‘Bori li se ‘Aljo Comain‘ s Henryjem ili ne? Zbunjen sam. Rekao je da mu je puknuo biceps, a ukoliko je tako, dopustite mi da prebijem Henryja.‘‘, poručio je O‘Malley putem Twittera.

Odgovor Cejuda nije morao dugo čekati.

‘‘Izgledaš kao pakiranje Skittlesa koje je abortiralo. Bilo kad, bilo gdje.‘‘

Cejudo se prošle godine vratio USADA-inim testiranjima i uskoro bi trebao biti spreman za povratak u kavez. Veliko je to pojačanje za već ionako sjajnu bantam kategoriju i nadamo se gledati ga što prije. Što se Sterlinga tiče, tu se nadamo da oporavak neće potrajati predugo i da će se prvak ubrzo vratiti u kavez.

Linker
01. svibanj 2024 09:30