UFC

Sean Strickland smatra da je Israel Adesanya relativno precijenjen borac: ‘Ovo vam se neće svidjeti...‘

Israel Adesanya vs. Sean Strickland

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Bivši prvak srednje kategorije smatra da je njegov suparnik s UFC-a 293 precijenjen

Sean Strickland je nedavno iznio kontroverznu tvrdnju da je Israel Adesanya precijenjen borac, unatoč svojoj dugogodišnjoj dominaciji u UFC-u. Strickland, koji trenutno ima omjer 29-6 u MMA-u i 16-6 u UFC-u, šokirao je svijet kada je na UFC-u 293 uspio detronizirati Adesanyu i preuzeti naslov prvaka srednje kategorije. Međutim, ubrzo je izgubio pojas na UFC-u 297 od Dricusa Du Plessisa, koji je u subotu na UFC-u 305 u Perthu prisilio Adesanyu na predaju.

Adesanya, čiji je trenutni omjer 24-4 u MMA-u i 13-4 u UFC-u, sada se suočava s nepoznatim teritorijem nakon što je izgubio tri od posljednja četiri meča. Strickland tvrdi da nikada nije bio uvjeren u Adesanyinu veličinu, te je kao primjer naveo njegovu borbu protiv Kelvina Gasteluma 2018. godine.

"Imam nepopularno mišljenje. Vama se to neće svidjeti. Jednostavno mislim da Izzy nije tako dobar", izjavio je Strickland u podcastu "Verse Us with Eric Nicksick". "Kad se borio s Kelvinom, a mislim da Kelvin nije dobar, svi su govorili: ‘Oh, Izzy je ovo, Izzy je ono.‘ Čovječe, sparirao sam s Kelvinom toliko puta."

"Razmišljam: ‘Malo si se borio s Kelvinom. Nisi baš tako dobar.‘ Kao, stvarno nisi tako dobar. Borio si se protiv Paula Coste, a Costa je bio prestrašen od tebe. Doslovno si puhnuo u njega i on je zaspao. Izzy jednostavno nije tako dobar."

Adesanya je u posljednjih 12 nastupa imao borbe za naslov, ali neki, poput Michaela Bispinga, smatraju da su njegovi šampionski dani možda iza njega. Strickland se uspio oporaviti nakon poraza od Du Plessisa pobjedom protiv Coste na UFC-u 302, a sada se nada prilici za revanš protiv Du Plessisa nakon što je izgubio tijesnom odlukom u njihovom prvom susretu.

Linker
02. rujan 2024 12:34