UFC

Sean O‘Malley se obratio kritičarima: ‘Preporučam vam da ponovno pogledate meč‘

Sean O‘Malley

 Screenshot (youtube, Sean O‘malley)
Jedan od najpopularnijih UFC-ovih boraca uvjeren je da je zasluženo slavio protiv Petra Yana

Odmah nakon pobjede nad Petrom Yanom, Sean O‘Malley je izjavio kako ni sam nije siguran je li zaslužio pobjedu, a svoj osvrt najavio je nakon što pogleda snimku meča.

Većina borilačke javnosti smatra da je Petr Yan pokraden, iako postoje brojne stručne analize potkrijepljene argumentima koji govore da se ne radi o krađi i da je meč mogao otići na bilo koju stranu.

Nedugo nakon UFC 280 eventa održanog 22. listopada (10. mjesec) u Abu Dhabiju, Sean O‘Malley je pogledao meč i podijelio je svoje viđenje.

‘‘Stvar je u tome što su mnogi još uoči meča govorili da imam sreće što se ne borimo na pet rundi. Mislim da to nije izgledalo tako nakon našeg meča. Mislim da su prva i treća runda čisto moje. Vjerujem da su oni koji su ljuti zbog moje pobjede, isti oni koji su vjerovali da će me Yan razvaliti. Sada kad sam pobijedio, njima je teško. Svima preporučam da ponovno pogledaju borbu prije nego iznesu svoje mišljenje.‘‘, rekao je Sean sinoć u MMA Houru.

Zaslužio pobjedu ili ne, Sean O‘Malley pridobio je veliko poštovanje fanova, ali i kolega boraca. ‘‘Suga‘‘ je dokazao da zaslužuje ‘‘hype‘‘ koji ga prati te da može parirati najboljima. Sean vjeruje da je i Petr Yan ostao iznenađen.

‘‘Mislim da sam ga jako iznenadio. Nije bio pripremljen na to da sam ja toliko vješt ili čvrst. ‘‘Pojeo sam‘‘ nekoliko udaraca ljevicom. Rušio me, a ja sam se uspijevao ustati, prijetio sam i iz donje pozicije. Mislim da sam bio puno bolji nego što je očekivao. Govorio sam da će me Petr odvesti na višu razinu. Mislim da me nitko nikad nije gurao do te razine. Pripremao sam se za to i pokazao sam da sam spreman‘‘, pojasnio je ‘‘Suga‘‘.

Bit će zanimljivo vidjeti što UFC planira kad je u pitanju Seanov sljedeći nastup. On je sada prvorangirani izazivač bantam kategorije, a moguće je da ga čeka borba za titulu. Takva odluka UFC-a vjerojatno bi naišla na brojne kritike, ali Sean ne mari previše za to.

‘‘Čak i da pobijedim Aljamaina Sterlinga, ljudi će opet kritizirati. To je jednostavno tako. Nisam još razgovarao s UFC-om. Mislim da ću sljedeći tjedan odraditi razgovor. Ne znam, ali ako bih morao pogađati, mislim da ću se boriti za titulu prvaka sljedeći put kad kročim u kavez.‘‘, zaključio je O‘Malley u MMA Houru.

Linker
15. travanj 2024 13:35