UFC

Ruski biznismen platio pozamašnu svotu za ‘Charles Oliveira iskustvo‘ na Neymarovoj aukciji

Charles Oliveira i Neymar

 Screenshot/Charles Oliveira Instagram
Humanitarna aukcija koju organizira poznati nogometaš ove godine je premašila svoje rekorde

Ruski biznismen platio je pozamašnih 95 tisuća dolara za ‘Charles Oliveira iskustvo‘ na godišnjoj humanitarnoj aukciji naziva ‘Instituto Projeto Neymar‘ koja se održala u ponedjeljak navečer u São Paulu, u Brazilu.

Roman Shpigel nadmašio je ostale na licitaciji i za gotovo sto tisuća dolara osigurao si je priliku gledati bivšeg UFC-ovog prvaka Oliveiru kako trenira u dvorani Chute Boxe kod Diega Lime. Osim toga, letjet će i na lokaciju Oliveirinog sljedećeg UFC meča gdje će promatrati kako ‘Do Bronx‘ regulira težinu, tj. ‘skida‘ kilograme. Potom će se pridružiti njegovom timu prilikom vaganja, a u paketu su i dvije ulaznice za UFC događaj na kojemu će nastupiti bivši kralj lake kategorije.

UFC još nije objavio datum, lokaciju i protivnika za Oliveirin idući okršaj. Brazilac je posljednji put nastupio u travnju na UFC-u 300 gdje je odlukom sudaca poražen od Armana Tsarukyana.

Ove godine aukcija je premašila lanjske rekorde prikupivši čak 5,1 milijuna dolara. Neymarov institut pomaže oko tri tisuće djece i tinejdžera iz Jardim Glorije i Praia Grandea. Neymar, koji trenutno igra za saudijski Al-Hilal i koji je prema Forbesu bio sedmi najbolje plaćeni sportaš 2024. godine sa 108 milijuna dolara zarade, objavio je i dodatnu donaciju od 5,1 milijuna dolara za brazilsku saveznu državu Rio Grande do Sul koja je nedavno pogođena poplavama.

Shpigel je na aukciji kupio još dva ‘iskustva‘ - za 190 tisuća dolara posjetit će Neymarov dom, a izdvojio je i šesteroznamenkasti iznos za iskustvo s brazilskim nogometnim klubom Flamengo te roštilj u kući Lea Pereire. Među ostalim artiklima aukcije bili su i dres iz Peleove posljednje utakmice 1977. godine, poker partija s Neymarom, Paris Saint-Germainov dres s Neymarovim potpisom te dresovi nogometnih zvijezda Messija i Suareza.

Linker
20. lipanj 2024 10:11