UFC

Rozenstruik završio Dos Santosa nokautom u drugoj rundi borbe

Jairzinho Rozenstruik
 screenshot/YouTube
Jairzinho Rozenstruik opet je u teškaškom vrhu UFC-a, nakon pobjede protiv Juniora Dos Santosa

Jairzinho Rozenstruik bio je strpljiv, a onda i ubojit protiv Juniora Dos Santosa, kojem je ova borba potvrdila kako su njegovi najbolji dani iza njega te da ono što je potrebno za biti prvak više nema. Prije svega sposobnost primanja udaraca, budući da je u ovoj borbi pao od prvog koji ga je ozbiljnije pogodio.

Većina prve runde ove borbe prošla je bez prave akcije. Rozenstruik nije napadao, a Dos Santos je osjetio distancu i pogađao neke udarce, no ništa što bi napravilo bilo kakvu štetu. Vrijedi spomenuti tek jedan udarac Dos Santosa s ulaska u posljednju minutu runde, koji mu je vjerojatno bodovno donio ovu dionicu. Od Rozenstruika, osim low kick pokušaja, prvu rundu nismo vidjeli ništa.

Slijedom događanja, Rozenstruik je morao biti ofenzivniji u drugoj rundi, što je i napravio. Ipak, nakon početnog naleta samo je preuzeo sredinu Octagona i ponovno nije napadao. Točno sredinom runde Dos Santos pogađa odličan desni direkt, svakako najbolji udarac u dotadašnjem tijeku borbe. To kao da je probudio Rozenstruika, koji kreće naprijed i koristi činjenicu da je Octagon manje površine. Samim ofenzivnim kretanje prisilio je Dos Santosa na kretnju leđima uz ogradu kaveza, a čim je prišao dovoljno blizu, pogodio je desni kroše točno u bradu. Dos Santos je odmah pao žestoko uzdrman, a "Bigi Boy" je borbu završio s još nekoliko udaraca u seriji.

Jairzinho je tako došao do važne pobjede, nakon što je u prošloj borbi ekspresno poražen od Francisa Ngannoua te se može reći kako se vjerojatno nalazi na jednu pobjedu od situacije gdje bi mogao tražiti napad na titulu.

Linker
30. lipanj 2024 12:57