UFC

Ronda Rousey otkrila veliki problem s kojim se mučila tijekom svoje karijere: ‘Godinama sam ovo čuvala u tajnosti‘

Ronda Rousey

 Leon Bennett/Getty images/Profimedia
U svojoj knjizi piše kakvih posljedica je imala i prije karijere u UFC-u

Nekadašnja ‘‘kraljica‘‘ UFC-a i jedna od najvećih zvijezdi ikada, Ronda Rousey, u svome nadolazećem memoaru ‘‘Our Fight“, otkriva njenu zastrašujuću povijest potresa mozga čak i prije vremena koje je provela radeći za Danu Whitea. Rousey je 2015. godine, uz McGregora, bila najveća zvijezda kompanije sve do njenog teškog poraza za koji je zaslužna Holly Holm na UFC-u 193. ‘‘High kick“ koji je odjeknuo MMA svijetom promijenio je tok karijere i Ronda nikada nije bila ista, a to dokazuje i brzi poraz od Amande Nunes koji je uslijedio nešto više od godinu dana kasnije.

Memoar ‘‘Our Fight“ poslužio je za prvo adresiranje poraza od Holm, analizira kako je izbjegavala govoriti išta kako na vidjelo ne bi izašla njena povijest potresa mozga koje ‘‘vuče“ još iz njenih judaških dana.

"Moja povijest potresa mozga koju sam godinama morala čuvati u tajnosti kako bih se mogla nastaviti natjecati i nastupati", rekla je Rousey kad su je zamolili da otkrije nešto iz knjige o čemu nikad prije nije govorila tijekom Instagram Livea.

"To je zapravo razlog zašto sam se morala umiroviti."

Rousey je rekla da je pretrpjela brojne potrese mozga prije nego što je ikad kročila u UFC oktogon, ali nije mogla riskirati da ta informacija procuri - ili je postojala šansa da neće dobiti dozvolu za borbu. Nije htjela iznijeti nešto što bi moglo ugroziti njezinu karijeru u UFC-u, ili čak njezinu budućnost u profesionalnom hrvanju u WWE-u.

Rousey je rekla da se odlazak iz UFC-a zapravo sveo na njezino dugoročno zdravlje više nego na dva uzastopna poraza od Holm i Nunes.

“Stvarno teška odluka za razumjeti, ali odluku koju je moje tijelo donijelo umjesto mene,” rekla je Rousey.

‘‘Osjećam da je ovo jedini način da se to stvarno prenese na najbolji, najcjelovitiji način,a da to nije samo tvit.“

No, čak ni nakon karijere u MMA-u, stvari nisu krenule na bolje. Govori kako je zapravo imala užasno iskustvo u WWE-u zbog dvoje pojedinaca za koje nije štedjela na riječima.

“U MMA-u sam prvotno počela ‘trash talkati‘ zbog publiciteta, ali one druge seronje nisu dobile dopis i tako je stvarno postalo osobno,” rekla je Rousey. “U WWE-u je sve lažno,i ostale sportaše u organizaciji stvarno volim. Osim Brucea Pricharda i Johna Laurinaitisa, oni nek se nose. Taj animozitet je stvaran.”

Nakon svoje velike karijere u sportu ‘‘Rowdy“ se ostvarila kao majka i kao žena s bivšim UFC-ovim teškašem, Travisom Browneom. Njen memoar u kojem iznosi još šokantnih činjenica izlazi 2. travnja (četvrti mjesec) te ne sumnjamo kako ćemo imati još šokantnih činjenica za prenijeti.

Linker
27. travanj 2024 07:57