UFC

Rockhold tvrdi da je Khabib dobio preko 20 kilograma od umirovljenja

 Khabib Nurmagomedov 

 TERRY BLACKBURN/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia
Bivši prvak srednje kategorije smatra kako će mu dobro Khabib simulirati Costu

Luke Rockhold koji se za borbu protiv Paula Coste želi pripremati s Khabibom prokomentirao je kroz šalu kako je bivši neporaženi prvak dobio preko 20 kilograma od svoje posljednje borbe. Ruski borac svoje je rukavice objesio o klin nakon što je 2020. godine prekidom u drugoj rundi pobijedio Justina Gaethjea i time po treći put obranio titulu lake kategorije. Iako se već vrlo jasno može na Khabibovom licu vidjeti kako je sigurno dobio dosta kilograma od svog umirovljenja, to i nije tako čudno.

Naime, poznato je da borci van priprema hodaju i s 20 kilograma više nego što to imaju na dan vaganja. Khabib možda nikada nije hodao s tolikom kilažom, ali i da se odluči boriti vjerojatno biuspio skinuti kilograme, makar za velter kategoriju.

Khabib se s aktivnog natjecanja bacio u promotorske vode, ali i one trenerske. Tako će se pridružiti Rockholdovom kampu u kojem će pripremati bivšeg prvaka srednje kategorije za njegov povratak u Octagon protiv Paula Coste. Što se hrvačkog dijela priprema tiče, Khabib će s trenutnom težinom sigurno moći simulirati sve što jedan Paulo Costa može ponuditi u hrvačkom aspektu. Luke je za The Schmo prokomentirao svoj nadolazeći kamp i spomenuo tko će mu sve pomoći u pripremama.

"Volim ovo sve, volim biti sa svojim dečkima. Moj čovjek Chito (Marlon Vera), s njime ću malo tricepse odraditi. A znate i za (Jasona) Parillou, i za ostale dečke. Ali sada ću malo kombinirati. Moram malo unaprijediti svoje hrvačke tehnike, tako da ću ovaj tjedan raditi s Khabibom. Moram ići kroz vjetar, kroz struju... On će možda težiti i više nego Paulo Costa. On je savršen; ako mogu hrvati s njime, onda će mi s Costom biti kao šetnja kroz park."

Linker
06. svibanj 2024 10:25