UFC

Robert Whittaker želi borbu s Kamaruom Usmanom: ‘Ostani tu, zabavno je, želim se boriti s tobom!‘

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Obojica dolaze iz poraza pa ovaj meč i ima smisla

Robertu Whittakeru sviđa se ideja borbe protiv Kamarua Usmana. Usman (20-4, 15-3 UFC) nije uspio u svom debiju u srednjoj kategoriji kada je prošle subote na UFC-u 294 izgubio većinskom odlukom sudaca od Khamzata Chimaeva. Nakon prve runde 10-8 za Chimaeva, Usman se pribrao, ali u konačnici to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Whittaker (25-7, 15-5 UFC) je mislio da Usman izgleda "senzacionalno" i pozvao je bivšeg UFC prvaka u velter kategoriji da ostane pri 185 funti. Ako se ipak odluči, Whittaker bi se volio boriti protiv njega.

"Sretan sam zbog Chimaeva i Usmana, ta se borba ipak dogodila. To samo dodaje više krvi na vrhuncu kategorije. Također, sada imamo još više ljudi u borbi za vrh. Što je sljedeće za Usmana? Hoće li ostati u srednjoj kategoriji? Ne znam, ali ta me borba zanima."

Poput Usmana, Whittaker se također želi oporaviti od poraza. Bivši UFC prvak u srednjoj kategoriji dolazi nakon gubitka tehničkim nokautom od Dricusa Du Plessisa na UFC-u 290 u srpnju i misli da bi se netko s Usmanovim priznanjem trebao boriti protiv gornjeg ešalona divizije.

"Ne mislim da je to loša borba. Kao, što ćeš učiniti, natjerati Usmana da se bori s donjim ešalonom da dođe do najviše razine? Uzastopni branitelj naslova u velter kategoriji, definitivno zaslužuje boriti se na vrhu ljestvice srednje kategorije. Koliko će se dobro snaći, vidjet ćemo. Gledajući kako se Chimaev i Strickland bore, mislim da to mijenja stvari. Događanja u kategoriji postaju zanimljivija. Ovdje sam zbog toga. Nadam se da će ostati. Ostani tu, Usmane. Ovdje je zabavno, bori se sa mnom”, zaključio je.

Hoće li mu se to i ostvariti, saznat ćemo uskoro.

Linker
28. travanj 2024 18:23