UFC

Robert Whittaker analizirao borbu Adesanye i Pereire: ‘Bit će to kickboxing meč s malim rukavicama‘

Robert Whittaker 

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Smatra i kako će male rukavice napraviti veliku razliku

Israela Adesanyu očekuje možda i najnezgodniji protivnik do sada u šestoj obrani naslova prvaka srednje kategorije. Iako do sada unutar UFC organizacije nitko u srednjoj kategoriji nije uspio pronaći rješenje za Adesanyin ‘stand up‘, Alex Pereira ga je pobjeđivao u dva navrata, ali unutar kickboxing organizacije. U jednoj borbi ga je pobijedio putem sudačke odluke, dok ga je u drugoj uspio nokautirati.

Bivši UFC-ov prvak Robert Whittaker smatra kako će slično izgledati i meč s MMA pravilima, jer ne vidi mogućnost da će ijedan od spomenute dvojice krenuti s hrvanjem. Nije specificirao kojeg od njih dvojice vidi kao pobjednika tog dvoboja, ali je dao vrlo zanimljivo mišljenje o samoj borbi.

"Mislim da neće biti hrvanja. Bit će to zanimljiva borba. Smatram da će to biti jedna kickboxing borba, ali s malim rukavicama. Imate dugačkog i visokog defenzivnog udarača protiv još jednog dugačkog i visokog defenzivnog udarača. Bit će jako zanimljivo. On (Pereira) je jako visok i imat će u udaračkim segmentima prednost kakvu ja primjerice nisam imao. On ima veći doseg ruku i bolji osjećaj za distancu. Ali vidjet ćemo, teško je za predvidjeti."

"Male rukavice će definitivno napraviti razliku ako usporedimo s njihove dvije borbe koje su do sada odradili međusobno."

Whittakera večeras u sunaslovnoj borbi večeri čeka iznimno težak protivnik u vidu Marvina Vettorija. Iako Robert u ovu borbu ulazi kao favorit, prvenstveno zbog borilačkog IQ-a, ne valja podcijeniti niti srčanog borca kao što je Vettori.

Linker
01. srpanj 2024 11:18