UFC

Renato Moicano ne razumije potez Michaela Chandlera: ‘On je preglup, čovječe!‘

Renato Moicano

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
Moicano ni sam ne zna je li Michael Chandler bio previše ili nedovoljno strpljiv

Michael Chandler neće se boriti protiv Conora McGregora u 2024. godini, a Renato Moicano, koji predvodi sutrašnju UFC priredbu u Parizu, iznenađen je što je bivši Bellatorov prvak odustao od čekanja na borbu s najvećom zvijezdom UFC-a.

Chandler je zatražio borbu s "The Notoriousom" nakon što je nokautirao Tonyja Fergusona u svibnju 2022. godine, a prilika mu se ukazala nakon što je izgubio sljedeći meč kada ga je Dustin Poirier pobijedio gušenjem šest mjeseci kasnije. Obojica su bili treneri u sezoni The Ultimate Fightera, i konačno su dogovorili borbu za UFC 303 ranije ove godine, ali je McGregor morao odustati zbog ozljede nožnog malog prsta.

Još uvijek nije jasno kada će se McGregor vratiti, ali Chandler se vraća u oktogon 16. studenog u revanšu s Charlesom Oliveirom na UFC-u 309 u New Yorku.

"Iznenađen sam što Chandler nije nastavio čekati", rekao je Moicano u intervjuu za MMA Fighting. "Ovaj tip je preglup, čovječe. Kladite se na nešto što ima velike šanse da pođe po zlu. McGregor je trenutno najveći trol u MMA-u. Nema nikakvog poticaja da se bori. Koji je poticaj Conoru McGregoru da se bori? Zarađuje više novca izvan borbi. Njegova borbena zarada je ništa u usporedbi s onim što zarađuje kroz svoje poslovanje. Trenutno koristi UFC više kao marketinšku agenciju jer svi pričaju o njemu kad kaže da će se boriti, i to je ponovio više puta.‘‘

"Bio sam iznenađen što je Chandler odustao od čekanja jer je toliko vremena proveo čekajući — to je kao kad ulažeš novac u nešto i ne znaš vrijedi li čekati ili sve staviti na kocku. ‘Prokletstvo, trebam li nastaviti pokušavati? Toliko sam vremena i novca uložio da ako odustanem, gubim sve‘."

"Mislim da je toliko uložio u ovu borbu da mu je bilo teško odustati, ali shvatio je da je to ipak najbolje", rekao je Moicano. "I dobio je veliku borbu također. Oliveira dolazi nakon poraza, ali on je bivši prvak, simpatičan tip, također vrlo popularan. Moglo je i gore završiti za Chandlera, mogao se boriti s nekim težim protivnikom koji nije toliko popularan."

"Nadam se da će Charles pobijediti", nastavio je. "Volim gledati kako se Charles bori, i sviđa mi se njegova osobnost. Možda je Charles favorit, ali ne znam. Toliko dugo nismo vidjeli Chandlera da se bori. Chandler je opasan u ranim rundama, a Charles često prima udarce na početku. Vidjeli smo ga kako prima udarce i nastavlja dalje. Ako ova borba ode u kasnije runde, mislim da se šanse za Charlesovu pobjedu povećavaju. Nisam siguran, ali nadam se da će Charles pobijediti", zaključio je Moicano.

Linker
27. rujan 2024 17:51