UFC

Rangirani borac perolake kategorije napustio UFC i potpisao za PFL: ‘Morate znati vlastitu vrijednost‘

Shane Burgos 

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Shane Burgos je inače bio četrnaesti na rang ljestvici

Nakon što je ove i prošle godine zaredao dvije pobjede u UFC-ovom kavezu, Shane Burgos odlučio je napustiti UFC, odnosno ne produžiti ugovor s njima. Umjesto toga, ‘Hurricane‘ je potpisao za PFL i natjecat će se za milijun dolara u 2023. godini.

Burgos je danas gostovao kod Ariela Helwanija u ‘The MMA Hour-u‘ gdje je rekao kako je kao slobodan borac odlučio odabrati PFL i lov na milijun dolara. Shane je inače u trenutku napuštanja organizacije bio rangiran borac, točnije četrnaesti.

‘‘Ako želite vidjeti koliko vrijedite, i koliko drugi misle da vrijedite, morate pokušati i vidjeti podudara li se‘‘, rekao je Burgos Helwaniju.

Burgos je u UFC-u slavio tri puta u posljednjih pet borbi, a poraze su mu nanijeli Josh Emmett i Edson Barboza. Nakon toga je pobijedio Billyja Quarantilla i Charlesa Jourdaina, i to obojicu sudačkim odlukama.

Kako je Burgos sam naveo, sljedeće sezone će loviti taj famozni PFL-ov milijun dolara nakon što je u UFC-u ostvario osam pobjeda i tri poraza.

Svakako je zanimljivo vidjeti da jedan rangirani borac napušta UFC i odlazi u PFL po bolju zaradu. Iako je Burgos gubio od ponajboljih, svejedno je sigurno mogao postići bolje sportske rezultate u UFC-u. No, nije ga za osuđivati i zbog ovog poteza.

Linker
03. srpanj 2024 04:39