UFC

Randy Couture podržao Ngannoua: ‘UFC želi imati potpunu kontrolu nad borcima, toga se neće odreći‘

Randy Couture

 Screenshot (youtube, Fair Game)
Randy iz prve ruke zna kako funkcionira UFC-ov biznis, tako da ima kredibilitet stati uz Ngannoua i stvari koje je tražio

Sada već više od mjesec dana Francis Ngannou više nije dio UFC-a, no to je u javnost dospjelo tek nedavno kada je Dana White osobno potvrdio tu informaciju. Njihov odnos već dugo nije dobar, no također mnogi nisu mislili kako je Ngannou uistinu ozbiljan oko svojih namjera da spali sve mostove s bivšim poslodavcima.

No, Ngannou je napravio korak kojeg mnogi nisu i neće. Napustio je UFC uvjeren u svoj imidž prvaka koji će mu donositi zaradu u budućnosti, a meč protiv Tysona Furyja je Francisov ultimativni cilj. Mnogi su ga podržali u njegovoj odluci i hvalili ga kako je čovjek od riječi, a jučer se tome pridružio i legendarni Randy Couture:

‘‘Ima tu povijesti. Kada je Zuffa kupila UFC, zatražio sam bolje uvjete i tjerali su me da potpišem us**ni ugovor iako sam bio prvak u teškoj kategoriji. Nadodali smo nekoliko klauzula i tada sam dobio dosta bolje uvjete‘‘, prisjetio se Couture za MMA Fighting.

‘‘Nikad nisam razgovarao s Francisom direktno, no očito Nicksick je naš glavni trener i menadžer te je direktno odgovoran za pomaganje Francisu oko svega. Novac koji je UFC davao Francisu je bio ogroman. No, on je htio druge stvari; osiguranje i odvjetnike. No, oni se ne žele odreći tih stvari. Oni žele kontrolirati borce kao što ih i sad kontroliraju. Ne vole transparentnost. Brojke drže za sebe kako ne bi s borcima ništa morali pregovarati‘‘, rekao je Couture.

Poznato je kako ni Randy nije u dobrim odnosima s UFC-om, a trenutno je povezan sa PFL-om gdje je i u ulozi komentatora. Velika je stvar kad takva legenda ipak stane na njegovu stranu.

Linker
17. travanj 2024 05:10